feminismus.czČlánky › Brněnská lesbická setkávání začnou piknikem na přehradě

Brněnská lesbická setkávání začnou piknikem na přehradě

25. červen 2003
Brněnská lesbická setkávání začnou piknikem na přehradě
lesbická setkání
Brno, úterý 24. 6. 2003: Lesbické ženy a dívky se už nebudou muset scházet jen v gay barech a diskotékách. Tento čtvrtek se sejdou při pikniku na brněnské přehradě, a tak zahájí sérii pravidelných i mimořádných setkání, které připravuje skupina dívek v rámci ojedinělého projektu, nazvaného Lesby (nejen) sobě.
Brno, úterý 24. 6. 2003:
Lesbické ženy a dívky se už nebudou muset scházet jen v gay barech a diskotékách. Tento čtvrtek se sejdou při pikniku na brněnské přehradě, a tak zahájí sérii pravidelných i mimořádných setkání, které připravuje skupina dívek v rámci ojedinělého projektu, nazvaného Lesby (nejen) sobě.

„Myšlenka realizovat takový projekt vznikla proto, že nám zatím chyběly lesbické aktivity v Brně,“ tvrdí hlavní pořadatelka Veronika Muselíková. „Naším cílem je umožnit ženám a dívkám s alternativní orientací setkávat se při diskusích, výletech i při sportu bez ostychu a strachu z ’prozrazení’,“ dodává.

Těžištěm plánovaných aktivit budou pravidelná diskusní setkání pro ženy a dívky s lesbickou či bisexuální orientací. Na některé akce budou přizvány zajímavé osobnosti, které se věnují tématu alternativní sexuální orientace a pro doplnění programu se budou promítat filmy a dokumenty s lesbickou tematikou. Tato pravidelná setkání a společné sportovní akce ale budou probíhat až od září. V létě jsou na programu mimořádné akce v podobě výletů a dvou víkendových pobytů.

Více informací zájemkyně najdou na internetové adrese http://holky.stud.cz. „Akce pořádá naše skupina samostatně, ale STUD nám nabídl podporu v podobě webových stránek a dalšího zázemí,“ uvádí Muselíková. Finanční podporu projektu poskytla Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a společnost Nokia prostřednictvím grantového programu Make A Connection – Připoj se, který podporuje rozvoj nově vznikajících aktivit realizovaných mladými lidmi.

Některé z akcí připravovaných na léto:
· 26. 6. – piknik na brněnské přehradě
· 12. 7. – pěší výlet Pálavou
· 8. až 10. 8. – víkendový pobyt na chatě v Beskydech

Bližší informace:
· Veronika Muselíková, tel. 605/45 42 17, e-mail: lesby.sobe@seznam.cz
· http://holky.stud.cz – oficiální stránky projektu Lesby (nejen) sobě
· http://www.pripojse.cz

Foto: http://holky.stud.cz

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.