PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › ŽENY @ PRÁCE - SET European Resource Centre

ŽENY @ PRÁCE - SET European Resource Centre

23. květen 2001  | Lenka Simerská
ŽENY @ PRÁCE - SET European Resource Centre
ženy ve vědě, inženýrství a technologiích
ŽENY @ PRÁCE - SET European Resource Centre - je projekt jehož cílem je informovat o možnostech vzdělávání a uplatnění žen na trhu práce a to zejména v oborech, které jsou tradičně doménou mužů - věda, inženýrství, technologie.


ŽENY @ PRÁCE
WOMEN @ WORK

informace ke stažení (ve formátu pdf, 194 kB, česky)

Chcete se orientovat v internetu a moderních informačních a komunikačních technologiích?
Nemohla jste studovat technické obory a ráda byste si vzdělání doplnila?
Přemýšlíte, jaký obor jít studovat? Hledáte možnosti uplatnění ve vědě, inženýrství nebo v oblasti technologií?
Chcete si zvýšit kvalifikaci, vyhledat informace, nebo zjistit jak jsou na tom ženy ve Vašem oboru v Evropě?
Zajímají Vás možnosti financování ženských projektů a stipendia pro ženy?

ŽENY @ PRÁCE - je projekt jehož cílem je informovat o možnostech vzdělávání a uplatnění žen na trhu práce a to zejména v oborech, které jsou tradičně doménou mužů - věda, inženýrství, technologie.

Prostřednictvím projektu ŽENY @ PRÁCE byla vyvinuta online databáze zdrojů o uplatnění žen ve vědě, inženýrství a v oblasti technologií.

Co lze v databázi nalézt
Najdete zde informace nejen z České republiky, ale i z Holandska, Irska, Německa, Španělska a , Velké Británie. Údaje se týkají vzdělávacích kurzů a programů, stipendií, možností spolupráce mezi institucemi a podpůrných aktivit pro ženy ve vědě, inženýrství a technologiích. K dispozici jsou také možnosti financování ženských projektů, databáze informačních zdrojů a kontakty a na ženské organizace, pracovně-poradenská a vzdělávací střediska.

Komu jsou informace určeny
Především dívkám, které se připravují na povolání. Dále ženám, které hledají vzdělávací možnosti (např. po mateřské dovolené) nebo chtějí zvýšit svou kvalifikaci, nalézt informační zdroje, finanční pomoc na vzdělávání nebo vhodné uplatnění ve svém oboru. Databáze slouží také institucím, které zde mohou své údaje registrovat - vzdělávací a rekvalifikační střediska, úřady práce, školy, ženské organizace, profesní sdružení, nadace, nakladatelství a vydavatelství, zprostředkovatelny práce. Registrace stejně jako vyhledávání v databázi je zdarma.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.