Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Zajímá vás problematika ochrany osobních údajů, zapojte se do výzkumu

Zajímá vás problematika ochrany osobních údajů, zapojte se do výzkumu

7. listopad 2013
Náš současný život je doslova prošpikován technikou. Ráno náš první pohled nezřídka směřuje k mobilnímu telefonu. Ještě u snídaně se připojujeme na Facebook a zjišťujeme, jestli u někoho z našich přátel nejsou novinky, o které nesmíme přijít. Cestou do práce nebo do školy nás doslova na každém rohu snímají kamery. Náš pohyb zaznamenává i GPS v mobilním telefonu nebo v automobilu. Při jízdě v MHD nebo ve vlaku se prokazujeme kartou se zabudovaným RFID čipem. RFID čip obsahují také cestovní pasy. Na tomto čipu jsou uloženy biometrické údaje držitele cestovního pasu. Údaje o každém telefonním hovoru, který během dne vedeme, a o každé sms zprávě, kterou pošleme, jsou zaznamenány operátorem. Ve výčtu našich "elektronických stop" bychom mohli ještě dlouho pokračovat.
Komu se tyto údaje dostávají do rukou? K jakému účelu je používá? A co si o tom všem myslíte vy? Právě váš názor nás zajímá. Následující odkaz obsahuje jednoduchý dotazník: http://bit.ly/surveyrespectproject.

Tento dotazník je součástí projektu RESPECT spolufinancovaném Evropskou unií. Cílem dotazníku je získat názory občanů všech zemí EU na způsoby sledování, které moderní technologie umožňují.  

Vaše názory budou použity pro přípravu podkladů evropským zákonodárcům. Výsledky budou publikovány na internetových stránkách RESPECTu respectproject.eu.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.