Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více
feminismus.czČlánky › Vyhlášení soutěže Úřad na cestě k rovnosti

Vyhlášení soutěže Úřad na cestě k rovnosti

12. zaří 2019
Vyhlášení soutěže Úřad na cestě k rovnosti
Vyhlášení soutěže o nejlepší úřad s rovnými příležitostmi pro ženy a muže

Ministerstvo vnitra České republiky a Institut pro veřejnou správu Praha ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky vyhlašuje dnem 2. září 2019 soutěž o nejlepší úřad s rovnými příležitostmi pro ženy a muže. Soutěže se může zúčastnit jakýkoli úřad veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni.

https://www.institutpraha.cz/o-nas/novinky/vyhlaseni-souteze-urad-na-ceste-k-rovnosti/?fbclid=IwAR0DQDvL1wHq1003drwIdzXkxw0S7ovGrhjdHjSlpDFV1Np6daoufBICJnU

V případě zájmu je nutné vyplnit dotazník, a to do 30. září 2019. K dispozici je dotazník interaktivní, který se automaticky odešle v okamžiku jeho vyplnění. Dále je možné použít formát docx, který po vyplnění lze odeslat e-mailem na adresu a.ulo@institutpraha.cz nebo poštou na adresu: Mgr. Anna Úlovcová, oddělení rozvoje a mezinárodní spolupráce, Institut pro veřejnou správu Praha, Dlážděná 6, 110 00 Praha 1.

Bližší informace o soutěži lze získat na telefonním čísle 974 863 562. Hodnotící komise v průběhu října 2019 vyhodnotí dotazníky přihlášených obcí a krajů na základě kritérií stanovených pro příslušné kategorie (obce I, II III, krajské úřady) a udělí ocenění Úřad roku 2019 prvním třem umístěným úřadům v každé kategorii. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání ocenění nejlepším vybraným úřadům proběhne dne 20. listopadu 2019 na konferenci Úřad na cestě k rovnosti, která se uskuteční v prostorách Lichtenštejnského paláce v Praze na Kampě. Odborná část konference bude věnována problematice bezpečnosti a prevence kriminality v obcích a městech.

Účast na konferenci je bezplatná. Registrace do 31. října 2019 na e-mailové adrese: a.ulo@institutpraha.cz

 

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.