feminismus.czČlánky › Všechna jediná - poetická performance Adély Stodolové

Všechna jediná - poetická performance Adély Stodolové

23. leden 2003
Všechna jediná - poetická performance Adély Stodolové
obrázek k představení
Pohybově taneční inscenace inspirovaná lososovou barvou i chutí zašlých fotografií osamělých holčiček žijících za zavřenými dveřmi předminulého století. Klíčovou dírkou nahlížíme křehký příběh. Představení se uskuteční 23., 24. ledna a 7. února v divadle Alfred ve dvoře, Františka Křížka 36, Praha 7. Rezervace: tel 23 33 76 997, pokladna divadla je otevřena hodinu před představením. Všechna představení začínají ve 20h.
…dívenka má jasně vymezený prostor pro existenci: těsný pokojík…bílé měkké stěny pokojíčku jí sevřou…jako panenka v malé hrací skřínce…tísen dívka překračuje barevnými fantaziemi: papíroví andělíčci, korálky, barevná sklíčka, kamínky…pokoj se znovu uzavře…je už dospělou ženou: neunikla…sedí na židli zašněrovaná v kostýmu…
Pohybově taneční inscenace inspirovaná lososovou barvou i chutí zašlých fotografií osamělých holčiček žijících za zavřenými dveřmi předminulého století. Klíčovou dírkou nahlížíme křehký příběh.
Adéla Stodolová je absolventkou Duncan Centra taneční konzervatoře v Praze, momentálně studuje na Katedře nonverbálního divadla pražské HAMU. Kromě taneční a pohybové průpravy má také zkušenosti z činohry: v divadle Rokoko hrála hlavní roli v Shakespearově tragédii Romeo a Julie, jako režisérka spolupracovala s divadelním souborem AHA z Lysé nad Labem.
Představení VŠECHNA JEDINÁ je provázené živou hudbou. Cellistka Anna Bubníková a baskytarista Pavol Smolárik se nechali inspirovat lahůdkou maďarské provenience – hudbou svérázného houslového virtuosa Lajko Félixe. Důležitou součástí představení je také projekce a lightdesign, které neplní pouze dekorativní úlohu, ale v některých momentech se stávají nepostradatelnými hereckými partnery.

Choreografie, účinkuje: Adéla Stodolová
Světelný design a režijní spolupráce: Vladimír Němeček
Hudba: Anna Bubníková, Pavol Smolárik
Kostýmy: Ludmila Stodolová

Představení se uskuteční 23., 24. ledna a 7. února v divadle Alfred ve dvoře, Františka Křížka 36, Praha 7. Rezervace: tel 23 33 76 997, pokladna divadla je otevřena hodinu před představením. Všechna představení začínají ve 20h.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.