Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Volba povolání bez předsudků – Gender Studies vydává novou publikaci

Volba povolání bez předsudků – Gender Studies vydává novou publikaci

22. říjen 2014  |  Gender Studies, o.p.s.
Novinka představuje ryze praktickou příručku pro kariérní výchovu na školách. Současně rozvíjí kritické myšlení a reflexi genderových stereotypů, které mohou mít na kariérní volbu dětí zásadní vliv. Cílem publikace je, aby si děti tyto stereotypy uvědomily a o své kariérní volbě přemýšlely na základě realistického zhodnocení vlastních schopností a dovedností, bez ohledu na to, zda zapadají do tradičních společenských rolí mužů a žen.

Obsah tvoří 18 aktivit s pracovními listy. Ty dohromady tvoří navržený projektový den, do kterého se může zapojit celá škola - rozhodování o budoucím studijním zaměření a volbě oboru by podle nás nemělo být omezeno pouze na devátý ročník. Aktivity lze ale realizovat také odděleně, v rámci jednotlivých předmětů. U každé aktivity je zmíněn její vztah k specifickým vzdělávacím oblastem a průřezovým tématům rámových vzdělávacích programů. Věříme, že i to usnadní práci vyučujícím a přispěje k širšímu využití publikace na školách.

Publikace je určená především vyučujícím na základních školách, inspiraci v ní najdou ale i školy střední a víceletá gymnázia či vedoucích různých vzdělávacích a volnočasových aktivit.

Máte-li zájem si ji zdarma objednat, pište na office(zavináč)genderstudies.cz.

V PDF ke stažení zde.

Publikace byla vydána v rámci projektu Buď v pohodě - přemýšlej rovně! - Mladí v práci. Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.