feminismus.czČlánky › Úterky s Knihovnou Jiřiny Šiklové - Gender Equality in Iceland? History, Strikes, and Politics

Úterky s Knihovnou Jiřiny Šiklové - Gender Equality in Iceland? History, Strikes, and Politics

Úterky s Knihovnou Jiřiny Šiklové - Gender Equality in Iceland? History, Strikes, and Politics

Srdečně zveme na další diskuzní podvečer v rámci cyklu Úterky s Knihovnou Jiřiny Šiklové, s názvem Gender Equality in Iceland? History, Strikes, and Politics, tentokrát netradičně v prostoru Kampusu Hybernská, kde probíhá naše výstava k historii ženského hnutí Praha feministická. Diskutovat budou islandské hostky Rakel Adolphsdóttir (Women’s History Archives, Reykjavík) a Sigríður Jónsdóttir (Islandská národní a univerzitní knihovna v Reykjavíku). 

Dozvíte se mimo jiné, jak začala strmá cesta k genderové rovnosti na Islandu, kdo byly Červené punčochy, jak probíhala první islandská stávka žen a mnoho dalšího! 

V rámci diskuze představí hostky také unikátní a zajímavé dokumenty z archivu islandského feministického hnutí a písemnosti významných žen. Dotknou se také průsečíku role historičky a aktivistky z dnešního pohledu (nejen) v kontextu výše zmíněných archivních sbírek. Máte se tedy rozhodně na co těšit!

Diskuzní podvečer proběhne 9. 4. 2024 od 18h v Kampusu Hybernská, v místě výstavy Praha feministická (3. patro) v angličtině (bez tlumočení do češtiny). Můžete tedy pozvat své anglicky hovořící spolupracující, kamarádstvo a známé.

Prosíme na událost se registrujte zde: bit.ly/43mmT68

Více ve Facebookové události.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.