Ivana Šáteková: Každodenní sexismus / Everyday Sexism

27.3.2019  Praha  |

Výstava zaměřená na genderové stereotypy zobrazuje běžné situace, se kterými se ženy v naší společnosti musejí potýkat. Hodnocení týkající se vzhledu, mateřství, správného chování či vyjadřování provázejí ženy od dětství až do stáří. Tyto komentáře mají často formu zdánlivě nevinných a dobře míněných otázek. Výstava slovenské autorky Ivany Šátekové odkrývá sexismus a manipulaci ukrytou v takových výrocích. Výstava je pořádána ve spolupráci s organizací Nesehnutí.

Girls Day 2019

25.4.2019  Česká republika  |

Ve čtvrtek 25. dubna 2019 se uskuteční další ročník Girls Day. Jedná se o interaktivní den otevřených dveří určený pro všechny dívky ze středních škol, které chtějí nakouknout do firem a třeba i načerpat inspiraci pro svoji budoucí studijní či pracovní kariéru. Girls Day se koná po celém světě, v ČR se tentokrát uskuteční v Praze, Plzni, Olomouci a Mladé Boleslavi.

Vlastním hlasem

26.4.2019  Praha  |

Výstava Vlastním hlasem, která bude k vidění od 26. dubna v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur, vám představí ženy, které se nebály jít proti dobovým konvencím.

feminismus.czČlánky › Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

14. červen 2016  |  Gender Studies, o.p.s.

19. červen si tradičně připomínáme jako Den rovnosti žen a mužů. Již tento pátek 17. června bude v Praze na Karlově náměstí přístupný stánek Gender Studies, o.p.s. u sochy Elišky Krásnohorské. Veřejnosti bude po celý den k dispozici bezplatné pracovněprávní poradenství zaměřené na problematiku návratů na trh práce po rodičovské dovolené, právní nároky rodičů malých dětí v zaměstnání, možnosti a limity flexibilních pracovních forem, kyberšikanu, diskriminaci na základě věku, pohlaví a sexuální orientace.