Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Studujte lidská práva v Benátkách

Studujte lidská práva v Benátkách

3. únor 2010
Do 19. března 2010 je možné se hlásit do jednoletého European Master in Human Rights and Democratisation (E.MA), který probíhá pod záštitou více než čtyřiceti evropských univerzit. Studium je rozloženo do dvou semestrů, přičemž první studenti stráví v italských Benátkách a druhý pak na jedné ze zúčastněných vysokých škol. Mezi ty patří mimo Masarykovy univerzity například i prestižní univerzity v Leuvenu, Utrechtu, Kodani, Grazu, Dublinu, Padově, Bilbau či Uppsale.
Do 19. března 2010 je možné se hlásit do jednoletého European Master in Human Rights and Democratisation (E.MA), který probíhá pod záštitou více než čtyřiceti evropských univerzit. Studium je rozloženo do dvou semestrů, přičemž první studenti stráví v italských Benátkách a druhý pak na jedné ze zúčastněných vysokých škol. Mezi ty patří mimo Masarykovy univerzity například i prestižní univerzity v Leuvenu, Utrechtu, Kodani, Grazu, Dublinu, Padově, Bilbau či Uppsale. Program E.MA poskytuje posluchačům multidisciplinární přístup, jenž nahlíží problematiku lidských práv a demokratizace optikou práva, filosofie, antropologie, politologie a sociologie. V roli přednášejících působí akademikové z oboru, experti a zástupci mezinárodních i neziskových organizací. Absolventi se mohou uplatnit zejména v mezinárodních organizacích, veřejné správě či v akademické sféře. Součástí programu je i týdenní studijní pobyt v post-konfliktním regionu, v minulých letech se tento pobyt uskutečnil v Kosovu, kde se studenti osobně seznámili s působením mezinárodních organizací (OSN, NATO, OBSE a EU) v této problematické oblasti. Uchazeči o přijetí musí mít splněno alespoň dvě stě čtyřicet ECTS kreditů včetně ukončeného bakalářského vzdělání v oboru příbuzném lidským právům (sociální vědy, právo). Studium je tedy vhodné zejména pro studenty magisterského či doktorandského stupně. Zájemci by vedle plynulé angličtiny měli být schopni porozumět občasným přednáškám a textům ve francouzštině. Nicméně znalost francouzštiny není požadována jako podmínka přijetí ke studiu. Registrační poplatek činí 4000 euro, omezený počet posluchačů obdrží stipendium. Bližší informace naleznete na internetových stránkách http://www.emahumanrights.org/, popřípadě kontaktujte Huberta Smekala, asistenta ředitele E.MA pro Českou republiku, na e-mailové adrese hsmekal@fss.muni.cz.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.