Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Souboje pohlaví v živočišné říši: dokumentární cyklus BBC na ČT

Souboje pohlaví v živočišné říši: dokumentární cyklus BBC na ČT

28. březen 2003
Česká televize Centrum převzatých pořadů uvádí šestidílný dokumentární cyklus BBC Souboje pohlaví v živočišné říši Získat přízeň partnerky nebývá lehké. Od 12. dubna 2003 vždy v sobotu v 10:10 hod na ČT1
Česká televize
Centrum převzatých pořadů uvádí

šestidílný dokumentární cyklus BBC

Souboje pohlaví v živočišné říši
Získat přízeň partnerky nebývá lehké.

Od 12. dubna 2003 vždy v sobotu v 10:10 hod na ČT1

Zákon zachování rodu velí samcům a samicím spojit se a dát tak vzniknout novému životu. Jejich spolupráce je při tom nezbytná. Ale ve všem ostatním, co se plození týká, jsou obě pohlaví v neustálé konfrontaci. Rozdílnost povah samců a samiček přerůstá dokonce v mnoha případech v otevřené násilí... Právě sexuálnímu chování živočichů je věnován šestidílný dokumentární cyklus BBC.
Výsledkem často složitého natáčení na souši, ve vodě i ve vzduchu je působivá zpráva o filozofii a mechanice rozmnožování živočichů - od těch nejjednodušších až po savce. Obrazovou vytříbenost umocňuje poutavý komentář, komponovaná hudba a bohatě používané ruchy.
Film je určen především milovníkům přírodních snímků, ale nejen jim. Je totiž překvapivé, jak se sexuální život zvířat podobá tomu našemu. Jen snad více než v lidském světě tam dodnes platí železné zákony výběru.

Jednotlivé díly
Vzorce samičího chování
Vybíravé samičky
Oplození vajíčka
Rodičovské dilema
Rodinné záležitosti
Záhada sexu
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.