feminismus.czČlánky › Rozhovory s ženami na útěku

Rozhovory s ženami na útěku

2. prosinec 2022  |  Sdružení pro integraci a migraci
Rozhovory s ženami na útěku

Série rozhovorů s ženami z Ukrajiny, které do Česka utekly před válkou, na blogu Bez vrásek (od Sdružení pro integraci a migraci). Jejich příběhy představují zkušenosti s cestou do ČR a prvními chvílemi života tady, které těmto ženám nepřinesly pouze pocity úlevy a bezpečí, ale také mnoho stresu, strachu a vyčerpání.

Rozhovory poukazují i na obecné problémy a rizika, kterým ženy v migraci čelí oproti migrantům a ženám z majoritní společnosti. Můžete si je přečíst na následujících odkazech v českém a ruském jazyce. Ačkoliv se nečtou lehce, je důležité, aby byly dále sdíleny:

Vlak Praha-Berlín: https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00284/rozhovory-s-zenami-na-uteku-vlak-praha-berlin (ČJ) / https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00287/ (RU)

Hotel v Praze: https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00285/rozhovory-s-zenami-na-uteku-hotel-v-praze (ČJ) / https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00288/ (RU)

Domov v Mariupolu: https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00286/rozhovory-s-zenami-na-uteku-domov-v-mariupolu (ČJ) / https://bezvrasek.migrace.com/cs/clanky/00289/ (RU)

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.