feminismus.czČlánky › Proč jsi nic neřekla? Přispějte k diskusi o sexuálním násilí

Proč jsi nic neřekla? Přispějte k diskusi o sexuálním násilí

19. leden 2017

V rámci doprovodného programu k výstavě “Co mi otec strkal do vagíny” v galerii ArtWall pořádáme cyklus diskuzí na téma kultura znásilnění. Poslední z diskuzí proběhne formou sdílení a bude otevřena pro všechny, kdo mají zkušenost se sexuálním násilím či sexuálním obtěžováním. Chceme mluvit o znásilnění, o sexuálním nátlaku, o obtěžování na ulici, o sexismu a o tom, jaké dopady tyto zkušenosti mají. Chceme sdílením osobních zkušeností ukázat problém sexuálního násilí v celkovém společenském a politickém kontextu.

Večer sdílení proběhne formou moderované diskuze o sexuálním násilí a jeho společenských dopadech 30. března 2017 v 18:00 v prostorách galerie tranzitdisplay, Dittrichova 9, Praha 2.

Zajímá nás, jak naše kultura sexuální násilí vnímá, umožňuje a dokonce podporuje. Přijďte se podělit o své zkušenosti, protože Váš hlas je pro pochopení problému klíčový. Je na Vás, o čem budete mluvit a z jakého úhlu. Jak Vás různé formy sexuálního násilí ovlivňují v práci, ve škole nebo ve veřejném prostoru? Reaguje okolí adekvátně, když se mu svěříme? Proč se o znásilnění nemluví? Jaké jsou zkušenosti s odbornou pomocí? Jaké zkušenosti máte s policií nebo se soudem? Co pro Vás znamená život v kultuře znásilnění?

Diskuze je otevřena mužům i ženám. Všem, kdo mají co říci k tématu, i těm, kdo chtějí jen přijít poslouchat. Nejde o terapii, ale o živou diskuzi. Hlavně už nechceme mlčet.

Chcete přijít a sdílet s námi zkušenosti? Protože bychom rády během diskuse vytvořily bezpečný prostor, kde se všichni dostanou ke slovu, rozhodly jsme se počet účastníků a účastnic omezit na 20. Proto prosíme všechny, kdo chtějí na Večer sdílení přijít, aby se nám ozvali (registrovali se) na vecersdileni@gmail.com. Rády bychom, abyste do diskuse všichni přispěli – třeba i jen jednou větou. Zároveň žádáme všechny novináře a novinářky, aby respektovali, že Večer sdílení nebude otevřený médiím.

Napište nám na vecersdileni@gmail.com

Vaše emaily si přečte pouze Alma Lily Rayner, autorka výstavy, a Jitka Kolářová, moderátorka diskuze.

Více informací na: www.artwallgallery.cz a https://www.facebook.com/artwallgallery/

Partnery projektu jsou Gender Studies, o.p.s., Jako doma – Homelike, o.p.s., Konsent, z. s., Sociologický ústav AV ČR, Kulturní čtrnáctideník A2, A2larm, tranzit.cz a display

 

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.