feminismus.czČlánky › Přečtěte si červencové číslo zpravodaje Rovné příležitosti do firem s tématem rovného odměňování žen a mužů

Přečtěte si červencové číslo zpravodaje Rovné příležitosti do firem s tématem rovného odměňování žen a mužů

4. červenec 2011
Vážené čtenářky, vážení čtenáři, se začátkem prázdnin je zde další číslo zpravodaje, tentokrát věnované tématu nerovnosti v odměňování žen a mužů. Z různých perspektiv zde mapujeme, co to vlastně genderový platový rozdíl je, jak je velký, co jej způsobuje a jak je možné efektivně pracovat na zmenšení jeho hodnoty. Doporučujeme například článek Václava Velčovského z ministerstva vnitra, které provedlo rozsáhlý výzkum zaměřený na srovnání platů z hlediska genderu ve státní správě. Bohužel značné nerovnosti v neprospěch žen existují, podle výsledků tohoto průzkumu, i v sektoru, kde jsou platy „tabulkové“ a na první pohled tam pro znevýhodnění na základě pohlaví není místo.
Vážené čtenářky, vážení čtenáři, se začátkem prázdnin je zde další číslo zpravodaje, tentokrát věnované tématu nerovnosti v odměňování žen a mužů. Z různých perspektiv zde mapujeme, co to vlastně genderový platový rozdíl je, jak je velký, co jej způsobuje a jak je možné efektivně pracovat na zmenšení jeho hodnoty. Doporučujeme například článek Václava Velčovského z ministerstva vnitra, které provedlo rozsáhlý výzkum zaměřený na srovnání platů z hlediska genderu ve státní správě. Bohužel značné nerovnosti v neprospěch žen existují, podle výsledků tohoto průzkumu, i v sektoru, kde jsou platy „tabulkové“ a na první pohled tam pro znevýhodnění na základě pohlaví není místo. Celý zpravodaj zde.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.