feminismus.czČlánky › Pondělí 2. srpna 2009: Den otců v ZOO Praha

Pondělí 2. srpna 2009: Den otců v ZOO Praha

29. červenec 2010  | Gender Studies, o.p.s.
OSLAVTE S NÁMI I LETOS DEN OTCŮ V ZOO PRAHA. Den otců je v pražské ZOO stanoven na 2. srpna – v tento den má narozeniny samec emu hnědého - Taťulda. Již tradičně v tomto dni vzpomeneme i kasuára přilbového jménem Kašík – zasloužilého otce, který nahrazuje svou partnerku v péči o nevylíhnutá vejce a po 40 dní na nich sedí a dodnes se stará o svého vylíhlého potomka (určitě se na ně zajděte podívat do výběhu kasuárů). Kašík je dalším z přírodní říše, kdo vyvrací nejčastější argument odpůrců rovných příležitostí „přírodou je DANÉ, že o mláďata pečuje jen samice.“
OSLAVTE S NÁMI I LETOS DEN OTCŮ V ZOO PRAHA

Den otců je v pražské ZOO stanoven na 2. srpna – v tento den má narozeniny samec emu hnědého - Taťulda. Již tradičně v tomto dni vzpomeneme i kasuára přilbového jménem Kašík – zasloužilého otce, který nahrazuje svou partnerku v péči o nevylíhnutá vejce a po 40 dní na nich sedí a dodnes se stará o svého vylíhlého potomka (určitě se na ně zajděte podívat do výběhu kasuárů). Kašík je dalším z přírodní říše, kdo vyvrací nejčastější argument odpůrců rovných příležitostí „přírodou je DANÉ, že o mláďata pečuje jen samice.“

V rámci oslav pořádáme soutěž „TATÍNKEM NA 30 MINUT Zn. AKTIVNĚ“. V 11:00 hodin bude v bezprostředním okolí Divadélka Archa v dolní části ZOO Praha opět slavnostně otevřen nový výběh LIDSKÝCH MLÁĎAT a začne soutěž „TATÍNKEM NA 30 MINUT Zn. AKTIVNĚ“. Ten návštěvník / muž, který dokáže nejlépe, nejkreativněji a nejvtipněji zabavit cizí lidské mládě, které mu bude přiděleno losem (samozřejmě pod přísným dozorem poroty) a společně s ním splní všechny připravené úkoly, si s sebou odnese nejen dobrý pocit, ale i ocenění diváků a cenu Gender Studies a ZOO Praha.

Přijďte se zúčastnit a soutěžit, a aby to bylo jisté, zaregistrujte se a/nebo své dítě na: katerina.duskova@gmail.com. Kdo z návštěvníků a návštěvnic dorazí do ZOO Praha na kole a s přilbou, bude mít vstup za 1 Kč.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.