feminismus.czČlánky › Obrazy bengálské malířky Papia Ghoshal

Obrazy bengálské malířky Papia Ghoshal

22. červen 2004  | Gender Studies
Obrazy bengálské malířky Papia Ghoshal
Minigalerie ženského umění Gender Studies, o.p.s. si vás dovoluje pozvat na poslední předprázdninovou vernisáž – tentokrát bude vystavovat své obrazy bengálská malířka Papia Ghoshal.
Vernisáž se uskuteční ve středu 23.června v 18.00 v Gender Studies, o.p.s., Gorazdova 20, Praha 2. Výstava potrvá pouhých 10 dnů, do pátku 2.července.
Minigalerie ženského umění Gender Studies, o.p.s. si vás dovoluje pozvat na poslední předprázdninovou vernisáž – tentokrát bude vystavovat své obrazy bengálská malířka Papia Ghoshal. Vernisáž se uskuteční ve středu 23.června v 18.00 v Gender Studies, o.p.s., Gorazdova 20, Praha 2. Výstava potrvá pouhých 10 dnů, do pátku 2.července. Bengálská malířka, designérka a režisérka Papia Ghoshal absolvovala studium designu na Merton College v Londýně; poté v Kalkatě založila kreativní designérskou skupinu Intrique. Prostřednictvím maleb, ale i poezie (publikovala sbírku Ritur Dingulo – Dny menstruace), se autorka snaží zobrazit svět mužských a ženských fantazií. K jejich vyjádření používá metaforu mužského těla jako protipólu k tradičnímu zobrazování těla ženského. Realitu zobrazuje skrz filtr svých představ; zachycuje změnu v představách o rolích žen a mužů, a proměny očekávání žen od mužů i sebe samých. V létě 2004 bude vystavovat v Londýně.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.