feminismus.czČlánky › Nový zpravodaj Rovné příležitosti do firem

Nový zpravodaj Rovné příležitosti do firem

9. listopad 2004  | Gender Studies
V listopadu vyšlo již osmé číslo elektronického zpravodaje Rovné příležitosti do firem vydavaného Gender Studie, ve kterém se dočtete o programech na podporu rovných příležitostí pro ženy a muže na trhu práce a o aktivitách ženských neziskových organizací. V rubrice Rovné příležitosti v praxi najdete informace o konkrétních programech ve společnostech Commerzbank, Johnson and Johnson či DuPont. Dozvíte se o problému skleněného stropu, novém zákonu o zaměstnanosti, který posiluje princip rovných příležitostí či platové diskriminaci ve Švýcarsku.
V listopadu vyšlo již osmé číslo elektronického zpravodaje Rovné příležitosti do firem vydavaného Gender Studie, ve kterém se dočtete o programech na podporu rovných příležitostí pro ženy a muže na trhu práce a o aktivitách ženských neziskových organizací. V rubrice Rovné příležitosti v praxi najdete informace o konkrétních programech ve společnostech Commerzbank, Johnson and Johnson či DuPont. Dozvíte se o problému skleněného stropu, novém zákonu o zaměstnanosti, který posiluje princip rovných příležitostí či platové diskriminaci ve Švýcarsku. Zpravodaj také představuje programy podporující zaměstnávání starších pracovníku (článek poskytly Britské listy) a knihu A. Křížkové a K. Pavlici Management genderových vztahů. Jistě Vás zaujme také rozhovor s E. Štěpánkovou, ředitelkou společnosti Ryor a držitelkou titulu Podnikatelku roku ČR a Podnikatelka světa. Společnost Gender Studies Vás také zve na mezinárodní konferenci Role rovných příležitostí v prosperitě podniku a představuje Vám porotu Soutěže o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi v ČR. Informace o aktivitách na poli rovných příležitostí Vám přináší rubrika Zprávy z ženských organizací. Zpravodaj naleznete zde.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.