Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více
feminismus.czČlánky › Nová kniha z One Woman Press - Sůl, ovce a kamení

Nová kniha z One Woman Press - Sůl, ovce a kamení

19. březen 2003
Nová kniha z One Woman Press - Sůl, ovce a kamení
Sůl, ovce a kamení
Tento týden vyšla v nakladatelství One Woman Press Marie Chřibkové nová kniha. Je jí Sůl, ovce a kamení Magdaleny Platzové, která se tak stala první českou spisovatelkou v tomto nakladatelství. Knihu, která se skládá ze čtyř volně propojených povídek, si můžete se slevou 5% objednat ve Feministickém internetovém knihkupectví.

Ve čtyřech volně propojených povídkách (Veronika; Všechny kultury mají svůj vrchol; Sezóna na ostrově; Sůl ovce a kamení), jejichž děj se odehrává v Dalmácii a Praze, se protínají osudy několika generací obyvatel bývalé Jugoslávie a střední Evropy.

Magdaléna Platzová se narodila roku 1972 v Praze. Po dokončení studia filosofie na FF UK působila jako novinářka a překladatelka na volné noze, dokud v roce 2001 nezakotvila v Literárních novinách, kde pracuje jako redaktorka literárních stran. Poezii a prózu publikovala dosud jen časopisecky, v revue Souvislosti a v Salonu Práva. Je autorkou tří divadelních her, dvě z nich, "Na útěku" a "Sayang", postoupily v letech 1999 a 2000 do finále soutěže Alfréda Radoka o nejlepší původní českou divadelní hru.

ISBN 80-86356-20-5, 128 stran, brož., 144 x 205 mm, cena 147 Kč

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.