PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Nová internetová poradna ROZKOŠE bez RIZIKA

Nová internetová poradna ROZKOŠE bez RIZIKA

7. květen 2015
"Česká republika následuje v oblasti sexbyznysu trendy jiných evropských zemí. Stále více žen začíná pracovat tzv. on-line. "Hodně sexuálních pracovnic přešlo z práce v klubech či privátech do soukromého prostředí. Ženy pak vyhledávají klienty na chatech a serverech určených pro seznámení. Kontaktovat je klasickou terénní prací je obtížnější, proto jsme se rozhodli zřídit internetovou poradnu,"
Sexuálním pracovnicím pomůže anonymní internetová poradna ROZKOŠE bez RIZIKA

ROZKOŠ bez RIZIKA (R-R) spouští provoz internetové poradny pro ženy, které se živí sexuální prací. Služby poradny jsou bezplatné a anonymní, ženám ze sexbyznysu budou radit terapeutky a sociální a zdravotní pracovnice s několikaletou praxí. Do konce roku službu doplní poradenství formou on-line chatu a právní poradenství.

Internetové poradenství pro ženy ze sexbyznysu už zavedly organizace pomáhající sexuálním pracovnicím ve Finsku, Itálii, Německu, Nizozemí nebo třeba Norsku, takže jsme věděli odkud čerpat inspiraci. Krédo naší poradny zní "anonymní, odborná, bezplatná a bez předsudků". Pro přihlášení a vložení dotazu nemusí ženy udávat své pravé jméno a mají záruku, že na jejich otázku odpoví terapeutky a sociálních a zdravotní pracovnice, které k jejich práci nemají předsudky,

Internetová poradna tak nabídne odborné poradenství ženám, které chtějí zůstat v anonymitě, protože se obávají stigmatu a pomoc by jinak nevyhledaly. Další výhodou je celorepubliková dostupnost služby. Poradenství R-R teď mohou využívat i ženy, které jsou z lokalit, kde organizace nemá pobočku.

Stránky poradny doplňují texty k tématům spojeným se sexuální prací jako je třeba otázka bezpečnějšího sexu. V současné době připravujeme spuštění přímého on-line poradenství formou chatu. Dále plánujeme zavedení právního poradenství pro ženy ze sexbyznysu, které se staly oběťmi trestného činu, řeší upírání svých práv institucemi, domácí násilí apod.

ROZKOŠ bez RIZIKA existuje již přes dvacet let. Cílem sdružení je snížit výskyt HIV a dalších pohlavně přenosných infekcí v ČR a zlepšit postavení sexuálních pracovnic ve společnosti. V současné době má R-R tři centra se zdravotní ordinací, devět týmů pracujících ve dvanácti krajích České republiky a k dispozici mobilní ambulanci s malou gynekologickou ordinací. Organizace se věnuje prevenci a pravidelně pořádá akce pro veřejnost, např. AIDS day, kdy nabízí poradenství a testování na HIV zdarma. K projektům R-R patří i aktivity divadelního souboru Rozkoš. Více informací najdete na www.rozkosbezrizika.cz.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.