Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Mezinárodní den rovnosti letos oslavíme kritikou i zábavou

Mezinárodní den rovnosti letos oslavíme kritikou i zábavou

10. červen 2011  |  Česká ženská lobby
Mezinárodní den rovnosti 19.června bude i letos příležitostí upozornit na přetrvávající nerovnost žen a mužů v různých oblastech života a společnosti. Osvětové i zábavné akce u příležitosti tohoto svátku budou v příštím týdnu probíhat v různých městech České republiky, například v Brně, Praze, Poděbradech či Olomouci. Rovnost nejen před zákonem, ale i v každodenním životě, například na pracovišti, je základním pilířem každé občansky vyspělé společnosti. Přijďte podpořit změnu k lepšímu, informovat se o svých právech nebo třeba poběžte "mužský" a "ženský" běh v Praze na Letné.

Mezinárodní den rovnosti 19.června bude i letos příležitostí upozornit na přetrvávající nerovnost žen a mužů v různých oblastech života a společnosti. Osvětové i zábavné akce u příležitosti tohoto dne budou probíhat v různých městech České republiky, například v Brně, Praze, Poděbradech či Olomouci. Rovnost nejen před zákonem, ale i v každodenním životě, například na pracovišti, je základním pilířem každé občansky vyspělé společnosti. Přijďte podpořit změnu k lepšímu, informovat se o svých právech nebo třeba poběžte "mužský" a "ženský" běh v Praze na Letné.

Česká ženská lobby zve na happening "Máme stejné šance?"

17. června 2011

Praha, Letenské sady, dětská hřiště poblíž tenisových kurtů, 16-19h

Program

Program NESEHNUTÍ Ženská práva jsou lidská práva

si vás dovoluje pozvat na

DEN ROVNOSTI ŽEN A MUŽŮ, 17. ČERVNA 2011

Akce u příležitosti Dne rovnosti žen a mužů (připomíná se 19. června) letos v Brně proběhnou v pátek 17. června 2011.

Rovnost žen a mužů otevírá svět všem bez rozdílu. Za rovné příležitosti pro ženy a muže je odpovědný každý či každá z nás. Den rovnosti žen a mužů je příležitostí k diskuzi o tom, co se za pojmem rovnost žen a mužů skrývá.

Kde? Náměstí Svobody (mezi kašnou a časostrojem), Brno
Kdy? Pátek 17. 6. 2011, 10:00 – 16:30

Těšit se můžete na:

- Zábavný běžecký závod žen a mužů – Jak se asi poběží s dítětem na zádech a s nákupními taškami? A kdo doběhne do cíle rychleji? Zkuste si běh a získejte sladké odměny!
- „Živý“ billboard – Chcete se stát součástí reklamy? Vyzkoušejte si to!
- Trápí vás diskriminace v zaměstnání? Domácí násilí? Přijďte si pro užitečné kontakty a materiály.


Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.