feminismus.czČlánky › Ideologická socializace žen

Ideologická socializace žen

26. únor 2004  | NKC
Národní kontaktní centrum ženy a věda vás zvou na seminář v rámci cyklu seminářů „Genderové výzkumy“ na téma IDEOLOGICKÁ SOCIALIZACE ŽEN, který povede Mgr. Lucie Jarkovská.
Národní kontaktní centrum ženy a věda vás zvou na seminář v rámci cyklu seminářů „Genderové výzkumy“ na téma IDEOLOGICKÁ SOCIALIZACE ŽEN, který povede Mgr. Lucie Jarkovská. …Tématem výzkumu jsou genderové aspekty socializace žen. Můj zájem o dané téma je jednak autobiografický, vyplývá z osobní zkušenosti, a jeho druhým zdrojem je údiv nad tím, že i ve společnosti, která prošla tolika změnami a ve které je revidován význam mnoha askriptivních charakteristik připisovaných jedincům, tu stále existuje poměrně zřetelná představa o tzv. ženském a mužském. Zajímalo mě, jak se to stalo, že se z dětí ženského pohlaví vyvinuly osobnosti, které se jednoznačně definují jako ženy, a především, co pro ně toto genderové sebepojetí znamenalo a znamená… Seminář se uskuteční 11. března od 18 hodin v prostorách NKC- ženy a věda, HUSOVA 7, PRAHA 1 (naproti kostelu, vchod ve dvoře).

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.