PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › G-POINT Secondhand Women v divadle Alfred ve dvoře - tři exkluzívní představení v příštím týdnu

G-POINT Secondhand Women v divadle Alfred ve dvoře - tři exkluzívní představení v příštím týdnu

20. květen 2011  |  divadlo Alfred ve dvoře
Secondhand Women představí počátky své nové společné existence postarších dámiček. Po úspěšné triádě, v chůzi vpřed, se všechny ohlížíme dozadu a přemítáme s Michaelem Jacksonem: What about us? Co se to vlastně během téměř deseti let z naší divadelní tvorby stalo? A co nás společně ještě čeká? Inspirovány krutostí a vulgárností soudů padajících na obnažené chudáky v show typu Superstar, Talentmánie a vivodeprese se vzájemně všechny poplácáme po zádech. Pouze tři představení 25., 26., 27. května od 20h v divadle Alfred ve dvoře v Praze.
Secondhand Women představí počátky své nové společné existence postarších dámiček. Po úspěšné triádě, v chůzi vpřed, se všechny ohlížíme dozadu a přemítáme s Michaelem Jacksonem: What about us? Co se to vlastně během téměř deseti let z naší divadelní tvorby stalo? A co nás společně ještě čeká? Inspirovány krutostí a vulgárností soudů padajících na obnažené chudáky v show typu Superstar, Talentmánie a vivodeprese se vzájemně všechny poplácáme po zádech. 25., 26., 27. května od 20h v divadle Alfred ve dvoře v Praze.

Po třech úspěšných představeních (Mezzo, Už muž, Money Transformace) uváděných na prestižních zahraničních festivalech se soubor vrací na pouhé tři večery do Alfreda ve dvoře! Secondhand Women je mezinárodní divadelní demokratický kabinet, který založilo v roce 2003 pět nezávislých žen, performerek, nyní ve věku 39-47 let: Petra Lustigová, Daniela Voráčková, Halka Třešňáková, Stefania Thors a Helene Kvint, závislých na humoru a nepřekonatelné chuti přijít věcem na kloub, od chovu stáda ovcí až po obchod na burze. Lehce zvládnou i žehlení vašich vypraných špinavých peněz. Pocházejí ze tří zemí – ČR, Islandu a Dánska.

"Když se nespokojíte s tuctovým vzhledem, tuctovou televizní zábavou a jdete do rizika, že o vás říkají, že jste divná, běžte se podívat na další divné ženy"
(Mária Uhrinová, česká žena, Žena-in)

Představení je v češtině a angličtině.




Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.