feminismus.czČlánky › Fotografe Ludvíku: Odjeďte do Saudské Arábie!

Fotografe Ludvíku: Odjeďte do Saudské Arábie!

29. říjen 2003  | Míša Marksová-Tominová
Úryvek z rozhovoru s fotografem Jakubem Ludvíkem.
Úryvek z rozhovoru s fotografem Jakubem Ludvíkem, Magazín Práva ze dne 18. 10. 2003:

…. (předcházející tři otázky se týkají bouřlivého života pana fotografa a toho, že ženy střídají chlapy více než muži – hlavně ty z showbyznysu, se kterými je nejvíc ve styku) …

Podle vás tedy ženy nemají v hlavě nic jiného než střídat muže?

Některé opravdu ne. Proč si to neříct, vždyť to víme. Chlap uvažuje trochu jinak, než že musí jít na módní přehlídku, pak do kina a nakonec se jít pobavit na party. Ženská je ve své podstatě o několik procent pod mužským. Aspoň by to tak logicky mělo být. Chlap by se měl starat a živit rodinu, manželka potom být doma s dětmi.

Takže emancipovaná dívka u vás nemá šanci?

Emancipaci v žádném případě neuznávám, to je nesmysl. To akorát vede k rozvrácení rodiny. Je to tak už od středověku.

Komentář feminismu.cz: Pokud tyto odpovědi pan fotograf myslí skutečně vážně a pokud je brutálně nezkreslila redaktorka, pak nezbývá než mu doporučit dlouhodobou návštěvu Saudské Arábie. Tam vše funguje jak má – a můžete si být jisti, že emancipace se zde neobjevila ani ve středověku!

Další varianta, ta mi ale nakonec přišla méně vtipná: fotografovi Ludvíkovi doporučit, aby vzal za ruku Cyrila Svobodu a začal s ním přesvědčovat ženy, že jsou několik procent za muži a tudíž by jim měly být podřízené. Zn.: doporučujeme hledat inspiraci v Saudské Arábii.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.