PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Diář „Slavné ženy střední Evropy“ na rok 2003 právě vyšel!

Diář „Slavné ženy střední Evropy“ na rok 2003 právě vyšel!

5. listopad 2002
Diář „Slavné ženy střední Evropy“ na rok 2003 právě vyšel!
Již 6. vydání feministického kapesního kalendáře je na světě!

V 6.vydání kapesního kalendáře se žena či muž mohou dozvědět opětovně celou řadu dat o ženách, které spoluvytvářely svět. A protože je svět plný slavných mužů – vojevůdců, vynálezců, umělců a hrdinských prezidentů, zůstávaly tak dlouho všechny první lékařky, odvážné horolezkyně či letkyně nebo první zvolené ženy do rakouského parlamentu, kterým byl následně zakázán vstup do jeho prostor, neviditelnými. Záměrem autorek je jednoduché, každodenní upozorňování na nerovnost v přístupu k hodnocení jejich přínosu pro svět. Záměrem je také vytvořit tak prostor pro identifikaci osob ženského pohlaví se vzory s historie a přispět tak k demokratizaci společnosti.

V informační části pak jsou umístěny základní informace a adresy k problémům, které se týkají porušování lidských práv žen – násilí na ženách (domácího násilí, obchodu se ženami, sexuálního zneužívání a obtěžování), diskriminace na pracovním trhu, lékařské péče o zdraví žen. Dozvíte se také minimum o základních státních mechanismech pro prosazování rovných příležitostí žen a mužů a představí se Vám dva zajímavé projekty z ženské neziskové sféry.

Diář Slavné ženy střední Evropy vydává proFem o.p.s., konzultační středisko pro ženské projekty, Gorazdova 20, 120 00 Praha 2, kde si diář můžete telefonicky nebo faxem (224 917 224) za Kč 95,00 objednat (plus poštovné, balné a dobírka Kč 54,00) nebo koupit. Internetově naleznete informaci a objednávkový formulář pod www.profem.cz .

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.