feminismus.czČlánky › „Dejte vědět o své práci pro ženy!“

„Dejte vědět o své práci pro ženy!“

16. zaří 2004  | Slovak-Czech Women´s Fund
„Dejte vědět o své práci pro ženy!“
Nadační fond Slovak-Czech Women´s Fund chce posilnit ženské organizace udělením grantů v programu „Dejte vědět o své práci pro ženy!“
Nadační fond Slovak-Czech Women´s Fund je nový donorský subjekt působící v České a Slovenské republice s cílem zabezpečovat finanční zdroje na podporu prosazování ženských práv a uplatňování principu genderové rovnosti ve společnosti.
Nadační fond Slovak-Czech Women´s Fund chce posilnit ženské organizace udělením grantů v programu "Dejte vědět o své práci pro ženy!"

Nadační fond Slovak-Czech Women´s Fund je nový donorský subjekt působící v České a Slovenské republice s cílem zabezpečovat finanční zdroje na podporu prosazování ženských práv a uplatňování principu genderové rovnosti ve společnosti. Zakladateli fondu jsou Nadace Open Society Fund Praha a Nadácia otvorenej spoločnosti Bratislava ve spolupráci s Network Women's Program Open Society Institute.

Vznik fondu podnítily hlavně změny v oblasti financování nevládních organizací po vstupu České a Slovenské republiky do Evropské unie. Finanční zdroje dostupné ženským aktivistkám se po odchodu zahraničních donorů značně zmenšily. Fond má ambici systematicky pracovat se zdroji místního i mezinárodního prostředí a dále je využívat na posílení ženského hnutí a aktivismu žen v obou zemích.

Obě kanceláře v Praze i Bratislavě vyhlásily nedávno svoje první grantové kolo, určené na podporu propagačních a informačních aktivit, rozvoj PR a fundraisingových schopností ženských nevládních organizací. Cílem programu "Dejte vědět o své práci pro ženy" je napomoci zviditelnění aktivních ženských organizací a zlepšení informovanosti veřejnosti o práci ve prospěch žen. Uzávěrka pro podávání žádostí je 15. října 2004. Podrobnější informace získají zájemkyně a zájemci na internetové stránce www.womensfund.cz.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.