PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Aktivistka za práva zvierat chce byť po smrti ugrilovaná

Aktivistka za práva zvierat chce byť po smrti ugrilovaná

25. duben 2003  | SITA  |  www.feminet.sk
Šéfka britskej organizácie na ochranu práv zvierat Ingrid Newkirková (53) napísala poslednú vôľu, v ktorej žiada, aby bola po smrti ugrilovaná a jej koža použitá na výrobu koženého tovaru ako protest proti zlému zaobchádzaniu ľudí so zvieratami.
Šéfka britskej organizácie na ochranu práv zvierat Ingrid Newkirková (53) napísala poslednú vôľu, v ktorej žiada, aby bola po smrti ugrilovaná a jej koža použitá na výrobu koženého tovaru ako protest proti zlému zaobchádzaniu ľudí so zvieratami. Predsedníčka organizácie Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA) vo štvrtok uviedla, že svoje telo po smrti venuje svojej organizácii, ktorá ho bude môcť použiť na vyjadrenie rôznych protestov.

Newkirková tiež naznačila, aby z jej nôh vyrobili držiaky na dáždniky podobné, ako sa robia z nôh slonov. "Chcem nájsť spôsob, aby moja práca pokračovala aj po mojej smrti a toto je len prvý nápad," povedala. V testamente navrhuje, aby jej pečeň vákuovo zabalili a poslali do Francúzska, kde môže byť použitá na kampaň proti kupovaniu husacej a kačacej pečienky. Kačky a husi pred zabitím "štopujú", aby mali väčšie pečienky. Newkirková zatiaľ nepočula o nikom, kto by si dal urobiť podobnú poslednú vôľu. "Dúfam, že začnem nový trend," uviedla a dodala, že už dostala list od osoby, ktorá má záujem použiť jej telo na propagáciu vegetariánstva.

Len jedna časť Newkirkovej tela nebude podľa testamentu použitá na protest. Časť jej srdca chce pochovať v blízkosti pretekárskeho okruhu Hockenheim v Nemecku. "Milujem Formulu 1 a milujem Michaela Schumachera," vyznala sa Newkirková.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.