PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › ŽENA ZKOUMÁ TERÉN - taneční divadlo

ŽENA ZKOUMÁ TERÉN - taneční divadlo

3. červen 2003
ŽENA ZKOUMÁ TERÉN -  taneční divadlo
ŽENA ZKOUMÁ TERÉN
Občanské sdružení Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře, Vás zve na premiéru představení ŽENA ZKOUMÁ TERÉN
Simony Assione, které se koná ve středu 4., čtvrtek 5. a pátek 6. června ve 20 hodin. Představení je založeno na dialogu mezi tanečními sekvencemi zachycenými na filmovém plátně a živými výstupy performerky. Jeho leitmotivem je odhalení zranitelnosti ženy jako jedince ve všech jejích podobách.
Občanské sdružení Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře, Vás zve na premiéru představení ŽENA ZKOUMÁ TERÉN
Simony Assione.

středa 4., čtvrtek 5. a pátek 6. června ve 20 hodin

Představení je založeno na dialogu mezi tanečními sekvencemi zachycenými na filmovém plátně a živými výstupy performerky. Jeho leitmotivem je odhalení zranitelnosti ženy jako jedince ve všech jejích podobách. Nosným tvůrčím prvkem je improvizace a intuitivní tanec. Projekce vznikaly během osmi let v lokalitách, kde autorka skutečně vystupovala (Krkonoše, zámek Kuks, Roztoky u Prahy, okolí Prahy, Schwarzenbergův palác, Egypt, Milevsko, Morava, klášter Plasy).

Simona (Chvátalová) Assione studovala do poloviny 80. let Státní konzervatoř v Praze, v 90. letech pak obor pedagogika tance na pražské HAMU. Byla členkou souboru Laterny Magiky a operního souboru Národního divadla v Praze. Volným projektům, jež jsou uváděny v rámci alternativních scén (klub Roxy, festival Next Wave atd.), se věnuje od poloviny 90. let a snaží se o propojení tance, hudby, výtvarného umění a performing art do jednoho tvaru. Mezi tyto performance patřila například Modrobílá (využila modrého pigmentu a zadní projekce) nebo Jitro kouzelníků (taneční variace s vesmírnou klecí doprovázená recitací a komorní hudbou). Další její projekty byly součástí vernisáží různých výstav. Například Světlo, stín, čas v Galerii Bratří Čapků v Praze, kde tančila mezi objekty akademického sochaře Pavla Trnky. Od poloviny devadesátých let se také věnuje pedagogické činnosti.

námět,choreografie, režie: Simona Assione

hrají a tančí: Simona Assione, Zuzana Herzingerová

hudební koláž: Roman Dvořák, Tomáš Šatra

projekce: Roman Dvořák, Radim Valág, Otakar Vaníček, Josef Žáček

střih: Roman Dvořák

scénografie: Margita Titlová

kostýmy: Margita Titlová a studio Faux Pas

produkce: Simona Assione, Motus o.s.

Více informací naleznete na internetových stránkách divadla www.alfredvedvore.cz

Divadlo Alfred ve dvoře, Františka Křížka 36, Praha 7 - Holešovice

Rezervace na tel. čísle 23 33 76 997 anebo emailem na adrese rezervace@alfredvedvore.cz

Předprodej vstupenek:

Pokladna divadla v Celetné, Celetná 17, Praha 1, po-pá 11 – 19.30, so-ne 12 – 19.30

Knihkupectví a kavárna Globe, Pštrossova 6, Praha 1, otevřeno denně 10 - 24

Pokladna divadla je otevřena hodinu před představením.

Vstupné 130,- / 80,- Kč.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.