PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Vzdělávání jako dynamický manažerský nástroj a užitečný bonus

Vzdělávání jako dynamický manažerský nástroj a užitečný bonus

Vzdělávání jako dynamický manažerský nástroj a užitečný bonus
Královéhradecký kraj se jako významný regionální zaměstnavatel na straně jedné i jako instituce ovlivňující opatření směrem k veřejnosti na straně druhé, hlásí k podpoře rovnosti příležitostí (nejen) žen a mužů.

Královéhradecký kraj se jako významný regionální zaměstnavatel na straně jedné i jako instituce ovlivňující opatření směrem k veřejnosti na straně druhé, hlásí k podpoře rovnosti příležitostí (nejen) žen a mužů.

V rámci projektu "Podpora rovných příležitostí žen a mužů a slaďování pracovního a rodinného života na KÚ KHK" vzdělává ve spolupráci s Gender Studies, o. p. s. jak své vedoucí pracovníky a pracovnice, tak i zástupce a zástupkyně regionálních firem v oblasti rovných příležitostí a slaďování pracovního a rodinného života.

Dvoudenní seminář, připravený k realizaci v únoru a březnu, určený pro vedoucí pracovnice a pracovníky krajského úřadu navazuje na první vzdělávací blok, který proběhl na konci minulého roku a seznamoval se základními pojmy a strategiemi ve slaďování a rovných příležitostech. Nadcházející seminář je určený pokročilým manažerkám a manažerům úřadu a zabývá se age managementem a věkovou diskriminací, fenoménem samoživitelství a sandwichovou generací, lektorky představí také koncept Work/Life Balance a příklady dobré praxe z komerčních firem, možnosti zařízení péče o děti a aktuální situaci v oblasti rodinné politiky. Účastníci a účastnice se seznámí také s podmínkami práce z domova, jejími právními a psychologickými aspekty.

Cílem informačně diskusního semináře pro manažerky a manažery významných firem regionu je představit problematiku rovných příležitostí a slaďování osobního a pracovního života. Účastníci a účastnice budou uvedeni do konceptu rovných příležitostí a slaďování osobního a pracovního života - lektorky vysvětlí společenský kontext jeho existence a fungování. Dále vyloží základní firemní procesy a nástroje na jeho podporu, od netradičního uspořádaní pracovní doby až k podpoře zaměstnanců a zaměstnankyň pečujících o děti a další členy rodiny.

Druhá část semináře ukáže, jaké jsou přínosy zavedení programů rovných příležitostí a podpory slaďování – pro zaměstnané, zaměstnavatele i společnost obecně. Seminář poskytne také několik praktických tipů pro zavádění těchto programů a v neposlední řadě upozorní na mýty vážící se ke slaďování. Semináře pro manažerky a manažery regionálních firem proběhnou v Hradci Králové, Rychnově nad Kněžnou a v Trutnově v prvním pololetí tohoto roku. V případě zájmu o bezplatnou účast na semináři kontaktujte koordinátorku klíčových aktivit Zuzanu Machovou na zmachova@kr-kralovehradecky.cz.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.