Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Vernisáž výstavy EMILY ROYSDON MINOR THEATRES + QUEER DOCUMENTS

Vernisáž výstavy EMILY ROYSDON MINOR THEATRES + QUEER DOCUMENTS

13. červen 2012  |  Tranzitdisplay
Tranzitdisplay vás srdečně zve na vernisáž výstavy newyorské umělkyně a spisovatelky EMILY ROYSDON MINOR THEATRES + QUEER DOCUMENTS ve čtvrtek 14.6. 19:00.  „Hledám tělo, mé tělo, které existuje mimo patriarchální definice toho, co je tělem. Není to samozřejmě možné, ale koho dnes ještě zajímá to, co je možné?“ * Autorka pomocí jazyka a textu zkoumá problematiku lidské angažovanosti, veřejných projevů, politiky a historie. V současné době se zabývá konceptem "extatické resistence“, jímž otevírá diskusi o nemožném a imaginárním v politice. Emily Roysdon editorkou a spoluzakladatelkou feministického magazínu a uměleckého kolektivu LTTR. Přispívá do množství kulturních periodik, je textařkou Brooklynské kapely MEN. Výstava potrvá do 19.8.

Tranzitdisplay vás srdečně zve na vernisáž výstavy newyorské umělkyně a spisovatelky EMILY ROYSDON MINOR THEATRES + QUEER DOCUMENTS ve čtvrtek 14.6. 19:00. „Hledám tělo, mé tělo, které existuje mimo patriarchální definice toho, co je tělem. Není to samozřejmě možné, ale koho dnes ještě zajímá to, co je možné?“ * Autorka pomocí jazyka a textu zkoumá problematiku lidské angažovanosti, veřejných projevů, politiky a historie. V současné době se zabývá konceptem "extatické resistence“, jímž otevírá diskusi o nemožném a imaginárním v politice. Emily Roysdon editorkou a spoluzakladatelkou feministického magazínu a uměleckého kolektivu LTTR. Přispívá do množství kulturních periodik, je textařkou Brooklynské kapely MEN. Výstava potrvá do 19.8.

http://emilyroysdon.com/
https://www.youtube.com/watch?v=YQpgOmNeLlw

* Kathy Acker: Seeing Gender, in: Critical Quarterly, Vol. 37, Winter 1995, p. 84 (nalezeno v eseji Ulrike Müllerové, No Land Ho. Kathy Acker’s Literature of the Body, springerin, ročník IX, číslo 1/03, Vienna, 2003)
---
tranzitdisplay
otevírací doba út-ne 12:00 - 18:00
Dittrichova 9/337, Praha 2
www.tranzitdisplay.cz info@tranzitdisplay.cz
www.tranzit.org
hlavní partner ERSTE Foundation
podpora Ministerstvo kultury ČR, Hlavní město Praha, MČ Praha 2
mediální partner A2 kulturní čtrnáctideník, Rádio 1

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.