Sexuální obtěžování ve veřejném prostoru

26.4.2017

Street harassment čili (sexuální) obtěžování na ulici z různých úhlů. Moderovaná debata nad tím, proč se obtěžování děje, co způsobuje a jak se k němu postavit. Diskusi pořádá spolek Konsent, který se věnuje prevenci sexuálního násilí.

Girls Day

27.4.2017  Česká republika  |

Den otevřených dveří pro všechny dívky ze středních škol, které chtějí nakouknout do technických firem a univerzit. 5. ročník mezinárodní akce proběhne ve čtvrtek 27. dubna 2017 po celém světě, u nás tentokrát v Praze, Brně, Olomouci a Mladé Boleslavi.

Potřebujeme dnes feminismus?

3.5.2017

Potřebujeme v dnešní době feminismus? Co představuje? A jak je feminismus vnímán v České republice? V Knihovně Václava Havla budete mít možnost vyslechnout si názory pozvaných hostů a nebude chybět prostor pro Vaše otázky. HOSTÉ: Silvie Lauder, redaktorka Týdeník Respekt, Apolena Rychlíková, dokumentaristka a redaktorka A2larm, Alena Orten, odbornice na gender a vědu v SOÚ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY a členka Genderově expertní komory, Stanislav Křeček, zástupce veřejného ochránce práv

feminismus.czČlánky › Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

14. červen 2016  |  Gender Studies, o.p.s.

19. červen si tradičně připomínáme jako Den rovnosti žen a mužů. Již tento pátek 17. června bude v Praze na Karlově náměstí přístupný stánek Gender Studies, o.p.s. u sochy Elišky Krásnohorské. Veřejnosti bude po celý den k dispozici bezplatné pracovněprávní poradenství zaměřené na problematiku návratů na trh práce po rodičovské dovolené, právní nároky rodičů malých dětí v zaměstnání, možnosti a limity flexibilních pracovních forem, kyberšikanu, diskriminaci na základě věku, pohlaví a sexuální orientace.