Mýty o předškolní péči

1.6.2017  Praha  |

Mezinárodní konferenci „Mýty o předškolní péči“ pořádá Odbor rodinné politiky a politiky stárnutí Ministerstva práce a sociálních věcí u příležitosti Mezinárodního dne dětí. Propojí zástupce z řad akademiků, veřejné správy, poskytovatelů služeb péče o děti i samotných rodičů, aby společně odhalili a prodiskutovali mýty spojené s péčí o nejmenší děti. Vystoupí na ní čeští i zahraniční odborníci a odbornice, kteří na základě nejnovějších poznatků a příkladů dobré praxe uvedou tyto mýty na pravou míru a pokusí se nalézt nové příležitosti a řešení.

feminismus.czČlánky › Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

14. červen 2016  |  Gender Studies, o.p.s.

19. červen si tradičně připomínáme jako Den rovnosti žen a mužů. Již tento pátek 17. června bude v Praze na Karlově náměstí přístupný stánek Gender Studies, o.p.s. u sochy Elišky Krásnohorské. Veřejnosti bude po celý den k dispozici bezplatné pracovněprávní poradenství zaměřené na problematiku návratů na trh práce po rodičovské dovolené, právní nároky rodičů malých dětí v zaměstnání, možnosti a limity flexibilních pracovních forem, kyberšikanu, diskriminaci na základě věku, pohlaví a sexuální orientace.