Genderově podmíněné násilí-mezinárodní konference

22.6.2017  Plzeňský kraj  |

Mezinárodní konference se zaměřuje na závažný společenský fenomén, snaží se přispět k odstranění jeho příčin a pomoci obětem. Představí mimo jiné novou sociální službu pro osoby ohrožené genderově podmíněným násilím. Tato služba by měla přinést kvalitnější a efektivnější pomoc obětem a nový přístup, který umožní tento fenomén a jeho negativní důsledky řešit. Konference je určena poskytovatelům sociálních služeb, zástupcům odborných institucí z oblasti sociálních služeb, zástupcům krajských úřadů a odborné veřejnosti.

feminismus.czČlánky › Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů 19. 6. 2016

14. červen 2016  |  Gender Studies, o.p.s.

19. červen si tradičně připomínáme jako Den rovnosti žen a mužů. Již tento pátek 17. června bude v Praze na Karlově náměstí přístupný stánek Gender Studies, o.p.s. u sochy Elišky Krásnohorské. Veřejnosti bude po celý den k dispozici bezplatné pracovněprávní poradenství zaměřené na problematiku návratů na trh práce po rodičovské dovolené, právní nároky rodičů malých dětí v zaměstnání, možnosti a limity flexibilních pracovních forem, kyberšikanu, diskriminaci na základě věku, pohlaví a sexuální orientace.