feminismus.czČlánky › Tisková zpráva: Mamma HELP

Tisková zpráva: Mamma HELP

9. zaří 2009  | MAMMA HELP  |  MAMMA HELP
Mamma HELP, největší pacientská organizace pro ženy s rakovinou prsu, vydává první titul ze své nové edice Deníčky mamahelpek. V knížečkách drobného formátu, které budou vydávat postupně, ve stejné, nenápadné grafické úpravě, najdou čtenářky autentické osobní výpovědi žen, které tímto způsobem chtějí pomoci dalším a usnadnit jim jejich boj s obávanou nemocí.

Deníčky mamahelpek. V knížečkách drobného formátu, které budou vydávat postupně, ve stejné, nenápadné grafické úpravě, najdou čtenářky autentické osobní výpovědi žen, které tímto způsobem chtějí pomoci dalším a usnadnit jim jejich boj s obávanou nemocí.

Každá z autorek sama za sebe, intimně a velmi otevřeně popisuje, jak tímto dramatickým životním údobím prošla ona - a na čtenářkách zůstává, zda je její zkušenosti osloví. „Mamma HELP chce tímto způsobem nabídnout ženám motivaci, usnadnit jim rozhodnutí k odvaze a sbírání sil, proto jsme se rozhodli Deníčky věnovat nově diagnostikovaným pacientkám zdarma. Edice má podtitul Dárek pro tebe, aby ses tolik nebála, a dostane jej každá naše klientka, která o něj při návštěvě kteréhokoli Mamma HELP centra projeví zájem,“ vysvětluje Jana Drexlerová, ředitelka sítě MAMMA HELP center. „Tato první knížka je zároveň malým dárkem i pro naši organizaci, která letos slaví své desáté narozeniny,“ dodává.

Vydání prvního deníčku autorky Ingrid Lissnikové umožnil sponzorský dar organizace Diplomatic Spouses, a také podpora firem AMOENA a DRAGON Print.

Křest knížky a autogramiáda se koná ve středu 9. září 2009 v 17.00 hodin v Blažejovně, dům U Kamenného zvonu (Galerie hlavního města Prahy), Staroměstské náměstí 13, Praha 1.

Kontakt:

Mgr. Jana Drexlerová

Mamma HELP, U Vinohradské nemocnice 4, Praha 3

www.mammahelp.cz

e-mail: mammahelp@mammahelp.cz

tel: 739 632 883, 272 731 000

Mamma HELP – sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu, vznikl v roce 1999 jako nezisková organizace na pomoc ženám s tímto onemocněním, kterého stále přibývá (ročně je nově diagnostikováno přes 6 000 žen). Dnes má síť poraden v šesti městech – Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni, Přerově a Zlíně, kde poskytuje bezplatné poradenství a nabízí psychologickou podporu. Tato pomoc je dostupná během celého týdne, kromě žen ji vyhledávají stále více i blízcí a rodinní příslušníci pacientek – v roce 2008 šlo o 5 300 zaznamenaných kontaktů. V poradnách pracují jako laické terapeutky vyléčené pacientky, které mohou kromě obsáhlých vědomostí nabídnout i osobní zkušenost s nemocí.

Pražské MH centrum navíc zajišťuje i denní provoz telefonní AVON linky proti rakovině prsu 800 180 880, kam volají bezplatně jak nemocné, tak zdravé ženy se zájmem o prevenci.

Chcete-li pomoci a přispět na provoz MAMMA HELP CENTER, stačí zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS MAMMAHELP na číslo 87 777. Cena je 30,- Kč, na náš účet obdržíme 27,- korun.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.