Feministická konference

28.8.2018  Moravskoslezský kraj  |

Zajímá vás feminismus a chcete se dozvědět něco víc o tématech, kterými se současné feministky zabývají? Pak je tato akce určena právě pro vás.

DIY Karneval - Women's rights are human rights

22.9.2018

Letošní DIY karneval zvedá jedno, zdálo by se, běžné až banální téma - ženská práva. Proč běžné a banální? Řada lidí vám řekně, že doba boje za práva žen je úspěšně za námi, a že diskriminace a násilí páchané na ženách patří minulosti. Dost často zapomenou například na takové detaily, že Česko vede stále přední příčky v rozdílném odměňování žen a mužů za stejnou práci. Že většina řídících pozic je obsazena muži. A že a s různými druhy sexuálního obtěžování či násilí se za život setkala skoro každá žena. Ačkoli freetekno komunita, ze které DIY karneval vzešel, bývá označována za žensky nejotevřenější ze současných subkultur, ruku na srdce, ani zde nejsou poměry ideální.

Sarah Sharma: sExit Machine

25.9.2018  Praha  |

Přednáška navazuje na projekt „the sExit“, který se zabývá genderovým aspektem politiky úniku (exitu). Půjde o přehled široké škály mužských únikových fantazií napříč politickým spektrem. sExity se objevují v geopolitickém, technologickém i intimním prostoru. sExit se skrývá v nacionalistických hnutích (Brexit), nástupu sexuálních robotů, programech digitálního detoxu, aktivismu v oblasti mužských práv a dokonce i v některých odnožích autonomistického marxismu.

feminismus.czČlánky › Tisková zpráva: Mamma HELP

Tisková zpráva: Mamma HELP

9. zaří 2009  | MAMMA HELP  |  MAMMA HELP
Mamma HELP, největší pacientská organizace pro ženy s rakovinou prsu, vydává první titul ze své nové edice Deníčky mamahelpek. V knížečkách drobného formátu, které budou vydávat postupně, ve stejné, nenápadné grafické úpravě, najdou čtenářky autentické osobní výpovědi žen, které tímto způsobem chtějí pomoci dalším a usnadnit jim jejich boj s obávanou nemocí.

Deníčky mamahelpek. V knížečkách drobného formátu, které budou vydávat postupně, ve stejné, nenápadné grafické úpravě, najdou čtenářky autentické osobní výpovědi žen, které tímto způsobem chtějí pomoci dalším a usnadnit jim jejich boj s obávanou nemocí.

Každá z autorek sama za sebe, intimně a velmi otevřeně popisuje, jak tímto dramatickým životním údobím prošla ona - a na čtenářkách zůstává, zda je její zkušenosti osloví. „Mamma HELP chce tímto způsobem nabídnout ženám motivaci, usnadnit jim rozhodnutí k odvaze a sbírání sil, proto jsme se rozhodli Deníčky věnovat nově diagnostikovaným pacientkám zdarma. Edice má podtitul Dárek pro tebe, aby ses tolik nebála, a dostane jej každá naše klientka, která o něj při návštěvě kteréhokoli Mamma HELP centra projeví zájem,“ vysvětluje Jana Drexlerová, ředitelka sítě MAMMA HELP center. „Tato první knížka je zároveň malým dárkem i pro naši organizaci, která letos slaví své desáté narozeniny,“ dodává.

Vydání prvního deníčku autorky Ingrid Lissnikové umožnil sponzorský dar organizace Diplomatic Spouses, a také podpora firem AMOENA a DRAGON Print.

Křest knížky a autogramiáda se koná ve středu 9. září 2009 v 17.00 hodin v Blažejovně, dům U Kamenného zvonu (Galerie hlavního města Prahy), Staroměstské náměstí 13, Praha 1.

Kontakt:

Mgr. Jana Drexlerová

Mamma HELP, U Vinohradské nemocnice 4, Praha 3

www.mammahelp.cz

e-mail: mammahelp@mammahelp.cz

tel: 739 632 883, 272 731 000

Mamma HELP – sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu, vznikl v roce 1999 jako nezisková organizace na pomoc ženám s tímto onemocněním, kterého stále přibývá (ročně je nově diagnostikováno přes 6 000 žen). Dnes má síť poraden v šesti městech – Praze, Brně, Hradci Králové, Plzni, Přerově a Zlíně, kde poskytuje bezplatné poradenství a nabízí psychologickou podporu. Tato pomoc je dostupná během celého týdne, kromě žen ji vyhledávají stále více i blízcí a rodinní příslušníci pacientek – v roce 2008 šlo o 5 300 zaznamenaných kontaktů. V poradnách pracují jako laické terapeutky vyléčené pacientky, které mohou kromě obsáhlých vědomostí nabídnout i osobní zkušenost s nemocí.

Pražské MH centrum navíc zajišťuje i denní provoz telefonní AVON linky proti rakovině prsu 800 180 880, kam volají bezplatně jak nemocné, tak zdravé ženy se zájmem o prevenci.

Chcete-li pomoci a přispět na provoz MAMMA HELP CENTER, stačí zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS MAMMAHELP na číslo 87 777. Cena je 30,- Kč, na náš účet obdržíme 27,- korun.