PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Přednáška: sté výročí narození spisovatelky Marguerite Yourcenar

Přednáška: sté výročí narození spisovatelky Marguerite Yourcenar

5. březen 2003
Marguerite Yourcenar: Svoboda za školou - přednáška Josyane Savigneau, šéfredaktorky literární přílohy deníku Le Monde, připomene sté výročí narození belgické spisovatelky Marguerite Yourcenar.
Kinosál Francouzského institutu v Praze, Štěpánská 35, Praha 1
Středa 12.března 2003, v 17.30h.
Vstup volný, tlumočeno z francouzštiny do češtiny.
Marguerite Yourcenar: Svoboda za školou - přednáška Josyane Savigneau, šéfredaktorky literární přílohy deníku Le Monde, připomene sté výročí narození belgické spisovatelky Marguerite Yourcenar. Kinosál Francouzského institutu v Praze, Štěpánská 35, Praha 1 Středa 12.března 2003, v 17.30h. Vstup volný, tlumočeno z francouzštiny do češtiny

V rámci Dnů frankofonie připomene přednáška Josyane Savigneau sté výročí narození Marguerite Yourcenar, spisovatelky a básnířky, první ženy zvolené členkou Francouzské akademie, a překladatelky starořecké poezie, amerického blues a gospelů a japonské poezie.

«Samota. Nevěřím tak, jak věří oni. Nežiji tak, jak žijí oni. Nemiluji tak, jak milují oni. Zemřu, jak umírají oni.» Josyane Savigneau, šéfredaktorka týdenní literární přílohy deníku Le Monde, je autorkou biografie Marguerite Yourcenar, která vyšla v roce 1990.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.