PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Nestihly*i jste se v březnu zajít podívat na výstavu PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie? Prodloužily*i jsme ji pro vás až do 18. dubna! Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Podpořte demonstraci rodičů v Praze, Ostravě a Brně: 25. března 2011

Podpořte demonstraci rodičů v Praze, Ostravě a Brně: 25. března 2011

10. březen 2011  | Linda Sokačová  |  Podpora rodin
Rodiče a děti jsou jednou ze skupin (vedle zdravotně postižených, samoživitelek a samoživitelů či sociálně potřebných), kteří jsou nejvíce zasaženi již realizovanými nebo připravovanými škrty bez koncepce současné vlády. Skupina rodičů se rozhodla proti těmto škrtům protestovat. Přijďte je podpořit i vy v pátek 25. března do Prahy, Ostravy nebo Brna. Kromě toho můžete i podepsat petici proti škrtům v sociální oblasti: zde.
Rodiče a děti jsou jednou ze skupin (vedle zdravotně postižených, samoživitelek a samoživitelů či sociálně potřebných), kteří jsou nejvíce zasaženi již realizovanými nebo připravovanými škrty bez koncepce současné vlády. Skupina rodičů se rozhodla proti těmto škrtům protestovat. Přijďte je podpořit I vy v pátek 25. března do Prahy, Ostravy nebo Brna. Kromě toho můžete i podepsat petici proti škrtům v sociální oblasti: zde.

25. března 2011 od 14.00 do 17.00
Praha: sraz 14.00 na Václavském náměstí u sochy Sv. Václava
Ostrava:14.00 u radnice
Brno: 14.00 na Kapucínském náměstí

“Vyzýváme tímto co nejšírší veřejnost k připojení se k pochodu. Je třeba dát aktivně najevo svůj nesouhlas s aktuální politikou. Trasa pochodu bude plánována s ohledem na účast malých dětí, rodičů s kočárky i seniorů. Vítáme kohokoliv, kdo bude ochoten vystoupit a pronést proslov směrem k zúčastněným, či směrem k našim politikům. Transparenty s sebou. Obracíme se též na politiky, zástupce médií a veřejně známé tváře s prosbou o aktivní podporu akce a účast na ní. Věříme, že se obyčejných lidí nezaleknou ani ti, kteří nás nutí k  organizaci podobných aktivit . Přijdou nám tváří v tvář vysvětlit svůj postoj?”

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.