Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Nina Berberovová: Psáno kurzivou

Nina Berberovová: Psáno kurzivou

17. listopad 2003  | Gender Studies
Gender Studies, o. p. s. a One Woman Press si Vás dovolují pozvat dne 25.11.2003 na prezentaci knihy ruské exilové spisovatelky Niny Berberovové Psáno kurzivou Miluše Zadražilová (autorka doslovu) představí spisovatelku a básnířku Ninu Berberovovou v kontextu ruské exilové literatury u příležitosti vydání spisovatelčiny autobiografie Psáno kurzívou v nakladatelství OWP. Prezentace se zúčastní překladatelka Jiřina Miklušáková.

Úterky s Gender -PODZIM 2003, Feminismy - Nina Berberovová: Psáno kurzivou.

Miluše Zadražilová (autorka doslovu) představí spisovatelku a básnířku Ninu Berberovovou v kontextu ruské exilové literatury u příležitosti vydání spisovatelčiny autobiografie Psáno kurzívou v nakladatelství OWP. Prezentace se zúčastní překladatelka Jiřina Miklušáková.

Autobiografie známé ruské básnířky, prozaičky, literární kritičky a profesorky Princetonské univerzity Niny Berberovové, jež emigrovala z revolučního Ruska spolu s básníkem Chodasevičem v r. 1922 do Berlína. Přináší nejen rekapitulaci autorčina života, ale též „neočarovaný pohled“ na každodenní život a přežívání ruské literární emigrace v Berlíně, Paříži a USA. Čtenáři nabízí nečekaně nesentimentální a kritické portréty autorčiných současníků, spisovatelů, básníků i politiků.

Úterý 25.listopadu 2003 od 18. hodiny.

Gender Studies, Gorazdova 20, Praha 2, 120 00.

Místo si můžete rezervovat na : 2 24 91 56 66, gender.media@ecn.cz. Místa jsou rezervována do 18 hod.

Prezentace probíhá v rámci cyklu Úterky s Gender – Ferminismy.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.