PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Násilí a technologie - mobilní aplikace jako jedna z cest ochrany

Násilí a technologie - mobilní aplikace jako jedna z cest ochrany

6. prosinec 2015  |  take back the tech
Mluvíme li o kybernásilí, technologie v něm hrají svou podstatnou roli, mimo jiné jsou i nástrojem, který může pomoct alespoň částečně (nikoliv komplexně) řešit problém bezpečí a ochrany nebo jako prevence. Zde je alespoň stručný seznam aplikací, které můžete vyzkoušet ve svých smart phonech.

Dřív než začnete používat jakoukoliv aplikaci (nejen tu, která slouží na ochranu proti možným násilným útokům), měli bychom si nejprve odpovědět na pár otázek - Jaké všechny informace o mně applikace vyžaduje pro přihlášení? Funguje i bez toho aniž bychom museli mít zapnutou lokaci polohy? Existuje applikace i v jazykových mutacích? Lze aplikaci ošetřit heslem?

Inspirujme se v zahraničí, třeba nám naši čeští vývojáři/ky brzy představí něco ze své produkce.

bSafe

Circleof6

Companion

DigitalWitness

eyeWitness

FightBack

HarassMap

Hollaback

Kitestring

Krousar Koumrou Cambodia

MyForce

PanicButton

Pukar

RefugeRestrooms

Reporta

Safecity

Safetipin

WatchOverMe

WomanSafetyShieldProtection

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.