feminismus.czČlánky › Na Mamuta! Film o tak trochu jiném stáří

Na Mamuta! Film o tak trochu jiném stáří

16. prosinec 2010  |  Elpida
Společnost Elpida pro seniory doporučuje film Na Mamuta! Film zachycuje přesně ten moment v životě člověka, který je naší společností možná až zbytečně moc démonizován – nástup do důchodu - a ukazuje, že téma lze pojmout s nadhledem a humorem. Gérard Depardieu, Isabelle Adjaniová a Yolande Moreauová v bláznivé road movie o stárnoucím chlapíkovi.

Společnost Elpida pro seniory doporučuje film Na Mamuta! Film s Gérardem Depardieu v hlavní roli zachycuje přesně ten moment v životě člověka, který je naší společností možná až zbytečně moc démonizován – nástup do důchodu - a ukazuje, že téma lze pojmout s nadhledem a humorem.

O filmu:

Gérard Depardieu, Isabelle Adjaniová a Yolande Moreauová v bláznivé road movie o stárnoucím chlapíkovi, který se vrací na místa svého mládí, aby získal potřebné dokumenty kvůli penzi. Cesta do „minulosti“ však není úplně příjemná, protože se ukazuje, že jeho bývalí známí a kolegové si o něm myslí, že je bláznivý pitomec. Naštěstí je tu jeho mladá neteř, která ho zasvětí do tajů art brut a naplní tak jeho život novým smyslem. Hvězdně obsazená komedie od tvůrců filmu Louise-Michel soutěžila letos na festivalu v Berlíně.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.