Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Mikuláška z www.hlidacifena.cz navštíví Parlament, aby s čerticemi rozdala brambory

Mikuláška z www.hlidacifena.cz navštíví Parlament, aby s čerticemi rozdala brambory

3. prosinec 2003  | redakce  |  www.hlidacifena.cz
www.hlidacifena.cz navštíví v pátek 5. prosince v 13.00 hod. český Parlament, aby předala zvláštní mikulášskou nadílku některým poslancům.
Rozdá shnilé brambory lidovcům Kasalovi a Karasovi za neúnavné pokusy vracet na půdu Parlamentu požadavek zákazu interrupcí. Odměněni budou ale i poslanci ODS Vlastimil Tlustý, Petr Bratský, Waltr Bartoš, Tomáš Teplík, sociální demokrat Michal Kraus a komunista Jiří Dolejš za hulvátské sexistické výpady vůči ministryni Buzkové. Nadílku obdrží poslanci spolu s otevřenými dopisy, které vysvětlí cíle skryté za žertovně vedeným, nicméně velmi vážně míněným protestem na upomínku rovné a důstojné společenské smlouvy pro všechny. Ženy z nezávislého politického webu www.hlidacifena.cz, které podporují větší účast žen v politice, zavítají do Parlamentu v přestrojení za Mikulášku, čertici a andělku. www.hlidacifena.cz také s potěšením předá ovocný koš poslankyni za ČSSD Anně Čurdové, předsedkyni Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů, která vytrvale usiluje konkrétními kroky a návrhy o rovné postavení žen ve společnosti. V pátek 5.prosince, v 13.00 hod. Poslanecká sněmovna, Sněmovní 4, 118 26 Praha 1 –Malá Strana. Více informací na telefonech: Miluš Kotišová, tel. 732 702 151 Alena Ortenová, tel. 604 206 857

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.