Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Konference Ženy a ekonomika

Konference Ženy a ekonomika

Česká ženská lobby a Friedrich Ebert Stiftung vás zvou na konferenci Ženy a ekonomika, která proběhne pod záštitou Vladimíra Špidly. Konference se uskuteční 17. března 2011 od 9.30 do 17.00 v Akademickém konferenčním centru (Husova 4a, Praha 1).

Česká ženská lobby a Friedrich Ebert Stiftung vás zvou na konferenci Ženy a ekonomika, která proběhne pod záštitou Vladimíra Špidly.

Konference se uskuteční 17. března 2011 od 9.30 do 17.00 v Akademickém konferenčním centru (Husova 4a, Praha 1).

První část konference bude věnována tématu "péče". S úvodním příspěvkem vystoupí Barbara Stiegler, dále budou v panelu diskutovat Lenka Formánková, Alexandra Jachanová Doleželová, Radka Dudová a Eliška Kodyšová.

Ve druhé části se bude diskutovat o genderových aspektech finanční krize - úvodní příspěvek přednese Christa Wichterich a diskutovat budou Ilona Švihlíková, Lida Sokačová, Zuzana Uhde a Dalibor Holý.

Poté budou představeny dvě odborné publikace, které se daným tématům věnují. Slovenská kniha Rodové dôsledky krízy. Aspekty vybraných prípadov a česká publikace Krize jako nový začátek, nebo promarněná šance: Genderové aspekty finanční krize.

Na závěr proběhne společná diskuse k oběma předchozím blokům.

Podrobnější informace ke konferenci naleznete v pozvánce.

Pracovním jazykem je čeština a angličtina, tlumočení zajištěno.

Prosíme o potvrzení účasti do 10. března 2011 na sprincova(@)padesatprocent.cz.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.