PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Konference Diverzita na pracovišti

Konference Diverzita na pracovišti

9. listopad 2016
Konference Diverzita na pracovišti

Zajímáte se o problematiku diverzity v oblasti zaměstnání a trhu práce či tzv. diversity management? Chcete vědět, jaké jsou aktuální poznatky a trendy v této oblasti? Máte zájem diskutovat se zástupci a zástupkyněmi z akademické sféry, firem i neziskového sektoru o tom, co v České republice v tomto směru funguje či naopak chybí? Pak právě vám je určena konference s názvem „Diverzita na pracovišti“ 24. listopadu v Praze.

Konference seznámí publikum s aktuálními poznatky a výzvami v oblasti firemního managementu a poukáže na některé příklady dobré praxe, které české firmy a obecně zaměstnavatelé v této oblasti využívají. Součástí programu je několik prezentací, které se zaměří na vybrané otázky diverzity na pracovišti, ať už obecněji, v ekonomických i širších společensko-etických souvislostech, či zcela konkrétně. Rozměr praktických poznatků a zkušeností v programu konference reprezentují především dva diskusní panely, kdy v prvním zasednou odborníci a odbornice na vybrané aspekty diverzity (pohlaví, věk, zdravotní stav, sociální postavení, etnicita, sexuální orientace a identita), ve druhém pak zástupci a zástupkyně firem oceněných v letošním ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti 2016, který byl věnován právě tématu lidské rozmanitosti v kontextu firemní praxe. Kompletní program konference je dostupný zde.

Konference se bude konat ve čtvrtek 24. listopadu 2016 v prostorách České spořitelny, která je současně hlavním partnerem letošního ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti, a to na adrese: Rytířská 29, Praha 1, v čase od 9 do 16 hodin. Dalšími partnery ocenění jsou letos firmy: Plzeňský Prazdroj, Provident Financial a Vodafone. Také díky podpoře těchto partnerských organizací je účast na konferenci zdarma, včetně občerstvení, které bude na místě k dispozici. Konference bude probíhat v českém jazyce. Záštitu nad konferencí převzalo Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky.

V případě vašeho zájmu o účast na konferenci se prosím registrujte online.

Těšíme se na viděnou s vámi a pevně věříme, že program konference bude pro vás zdrojem nových poznatků i inspirace pro vaše vlastní aktivity.   

 

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.