Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Kalendář akcí v občanském sektoru

Kalendář akcí v občanském sektoru

1. srpen 2001  | Kateřina Fialová
Co se děje v občanském sektoru? Zajímá Vás životní prostředí, lidská práva, sociální otázky či alternativní kultura? Chcete vědět, co zajímavého se děje ve Vašem městě? Nebo byste rádi podpořili nějakou veřejně prospěšnou aktivitu, zúčastnili se zajímavé diskuse, shromáždění, brigády? A nebo naopak nekomerční akci připravujete? Nenechte si ujít aktuální dění a sledujte nový Kalendář akcí občanského sektoru http://kalendar.ecn.cz.

Jaké akce v Kalendáři najdete?

 Především akce pořádané nevládními a neziskovými organizacemi (NNO), které jsou určeny veřejnosti (semináře, přednášky, diskuse, shromáždění, veřejné sbírky, brigády…). Dále i nekomerční akce pořádané jinými subjekty, určené veřejnosti (např., dny otevřených dveří ve státních institucích, veřejnosti otevřené přednášky a semináře na akademické půdě apod.). Naleznete zde i akce a termíny určené specielně po NNO (školení, semináře, konference NNO apod.) a „věci veřejné“ - termíny ve státní a místní správě (např. veřejná projednávání EIA, jednání zastupitelstev, schvalování rozpočtů apod.). Novináři zde najdou termíny tiskových konferencí. 

Kalendář umí akce vyhledávat

podle typu akce  Konference a semináře * Přednášky a diskuse * Školení a stáže * Veřejné sbírky * Demonstrace a shromáždění * Tábory, výlety a pobytové akce * Brigády * Výstavy a veletrhy * Koncerty * Festivaly a slavnosti * Filmy a videoprojekce * Veřejná projednávání * Tiskové konference

podle zaměření Životní prostředí * Lidská a občanská práva * Sociální oblast * Neziskový sektor * Dobrovolnictví * Regionální a komunitní rozvoj * Politika * Mezinárodní vztahy * Vzdělávání * Náboženství a víra * Kultura *  Volný čas

i podle pořadatele a regionu, kde se akce koná.

Připravujete neziskovou akci a chcete o ní dát vědět veřejnosti prostřednictvím nového Kalendáře akcí ?

Kdo někdy pořádal přednášku, demonstraci či výstavu ví, že jedním z problémů je přilákat na akci veřejnost. Pro neziskové organizace se vhodným a cenově dostupným způsobem propagace stává Internet. Vystavujete-li akce pouze na vlastních www stránkách, uživatelé Internetu je nemusí najít - ne každý si pravidelně prohlíží stránky dané organizace. Zviditelnit akce neziskových organizací byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme zřídili souhrnný Kalendář akcí pořádaných v občanském sektoru.

Oznámení o Vaší akci nám můžete poslat pomocí jednoduchého formuláře "VLOŽTE VAŠI AKCI“, který najdete na stránkách Kalendáře. Tak se o akcích dozví daleko více lidí.

Kalendář vznikl za podpory Nadace rozvoje občanské společnosti NROS na stránkách o.s. Econnect (http://www.ecn.cz).

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.