PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Firma roku: kariéru žen nejvíce podporuje Česká spořitelna


Firma roku: kariéru žen nejvíce podporuje Česká spořitelna


12. listopad 2015
Firma roku: kariéru žen nejvíce podporuje Česká spořitelna

Soutěž Firma roku zná své vítěze. Třetí místo získal T-mobile, druhé RWE a prvenství připadlo společnosti Česká spořitelna.

Podpora žen v jejich kariéře a snahy o zlepšování podmínek pro slaďování soukromého a pracovního života, zaměstnavatelům přinášejí nezanedbatelný ekonomický efekt.

Podle českých i zahraničních studií přinášejí podobné programy inovační a kreativní přístupy, snížení nemocnosti a fluktuace zaměstnaných, zvyšují loajálnost zaměstnanců a zaměstnankyň i klientely k firmě a ovlivňují její produktivitu a ziskovost. Investuje-li firma do svých zaměstnanců a zaměstnankyň, investuje do svého dlouhodobého úspěchu Firmy si potenciál žen uvědomují a začínají se věnovat tomu, jak je v jejich profesním růstu podpořit. To dokládá i rekordní počet přihlášených do letošního ročníku soutěže Firma roku.

Prvenství získala Česká spořitelna, a.s. Odborná porota ocenila komplexní přístup firmy k podpoře rovných příležitostí žen a mužů. Kromě propracovaného systému jednotlivých opatření je pozitivní také fakt, že se Česká spořitelna zavázala dosáhnout do roku 2019 minimálně 35 / zasotupení žen ve vedení a dozorčí radě..

Na druhém místě se umístila společnost RWE, u které porota ocenila především snahu o zvýšení počtu žen ve vedení, ať už pomocí interních kvót nebo pravidla + 1. Toto pravidlo říká, že společnost má mít na dané výkonné funkci vždy o jednu ženu více než v předchozím roce. Třetí pozici porota udělila společnosti T-mobile mimo jiné za závazek vyrovnanějšího zastoupení žen ve vyšším a středním managementu, který přijala skupina Deutsche Telekom, a to ve výši 30 % do konce letošního roku.

Zvláštní cenu porota udělila firmě Vodafone za jedinečný příklad dobré praxe v oblasti firemních benefitů, které přispívají ke sladění rodinného a pracovního života. Konkrétně se jedná o možnost návratu do zaměstnání po mateřské (dovolené), kdy mohou rodiče pracovat po dobu 6 měsíců na tříčtvrteční úvazek, avšak za mzdu, která odpovídá úvazku plnému.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.