PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Domácí násilí věc veřejná

Domácí násilí věc veřejná

9. březen 2004  | Jitka Kozáková
ProFem (Projekt Fond právní pomoci pro ženy oběti domácího násilí) si Vás dovoluje pozvat na debatu "Domácí násilí věc veřejná". Akce se koná v Galerii Louvre (Národní třída 20, Praha 1) ve středu 10. března v 17:00 hod.
ProFem (Projekt Fond právní pomoci pro ženy oběti domácího násilí) si Vás dovoluje pozvat na debatu "Domácí násilí věc veřejná".

O domací násilí budou mluvit umělkyně a umělci: Jitka Schneiderová (herečka, patronka Fondu právní pomoci ženám-obětem násilí), Světlana Nálepková (zpěvačka, patronka Fondu právní pomoci ženám-obětem násilí), Ridina Ahmedová (jazzová zpěvačka), Dagmar Andrtová-Vonková (kytaristka a zpěvačka), Petr Vacek (herec) a další.
O domácím násilí budou mluvit také odbornice pracující v problematice: JUDr. Jiřina Voňková (právnička AdvoCats for Women / proFem, o.p.s.), Mgr. Kateřina Příhodová (právnička AdvoCats for Women / proFem, o.p.s.), Mgr. Bronislava Vargová (psycholožka ROSA, o.s.), Jitka Kozáková (koordinátorka Fond právní pomoci / proFem, o.p.s.
Akce se koná v Galerii Louvre (Národní třída 20, Praha 1) 10. března v 17:00 hod. Občerstvení je zajištěno.

Související

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.