Pátrací hra: Stopujeme ženy naší historie PRO VEŘEJNOST

24.4.2024  Praha  |  Pojďte společně s námi vystopovat významné ženy historie českého feminismu. Více
feminismus.czČlánky › Články o osobnostech ženského hnutí a o ženských organizacích

Články o osobnostech ženského hnutí a o ženských organizacích

4. březen 2001  | Linda Sokačová
vybráno z médií

Rozhovor Andreje Bána se šéfredaktorkou slovenského feministického časopisu Aspekt Janou Juráňovou o situaci v ženském hnutí v Čechách a na Slovensku a dalších tématech. Ženské brýle: Reflex 4/98, str. 50-51.

Portrét ženské organizace La Strada a její spoluzakladatelky Barbel Butterweck. Tvé tělo patří jen tobě: Martina Coufalová, Reflex 42/98.

Článek o ženských organizacích a politických skupinách: proFem, Sociálně demokratické ženy, Dámský klub ODA, Centrum pro Gender Studies, Fórum žen,… Přichází doba žen: P.Kovář, Reflex 6/99.

Informace o Mateřských centrech a rozhovor s Ruth Kolínskou z organizace Pražské matky o jejich vzniku. Matky sobě! Mateřské centrum: M. Coufalová, Reflex 21/97.

Jak ženy boří arogantní mužský svět: série portrétů zajímavých žen z různých oborů a jejich názorů: Jiřína Šiklová, Saša Marie Lineau, Hana Čápová, Alena Mullenová, Pavla Slabá-Johnsson. Rolling Stone 4/99.

Centrum pro Gender Studies se představuje: L.Simerská, Dotek 9/99. Základní informace o této organizaci.

Žena pečuje o život na zemi: rozhovor s ekofeministkou z organizace Agentura Gaia Marií Haisovou. Dotek 9/99, M.Kittová.

Portréty členek feministických organizací: Fun, Fearless, Female, které se perou o vaše práva: Iveta Bartůnková z La Strady, Michaela Marksová - Tominová z Centra pro Gender Studies a Petra Švecová z proFemu. Cosmopolitan 3/2000, Svatava Antošová.

Jsem žena - kdo je víc? Rozhovor s Lenkou Simerskou o feminismu a postavení žen v ČR, osobní portrét. Nový prostor, č. 34, 2001.

www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.