PRODLOUŽENO: Výstava | PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie

8.3.2024  Praha  |  Měsíc březen je věnován feministické historii. V předvečer MDŽ, 7. 3. bude v 18:00 slavnostně zahájena výstava PRAHA FEMINISTICKÁ. Místa, kde se psala historie. Přijďte se podívat na místa spojená s historií ženského hnutí očima fiktivní postavy Anny Kovářové, která vás provede vším, co zažila na vlastní kůži. A zanechte vlastní stopu ve feministické historii. Více

Posil svůj hlas ve veřejném prostoru

23.3.2024  Praha  |  Je ti 15–29 let a žiješ v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji? Není ti lhostejné, co se kolem tebe děje? Chceš si zlepšit své argumentační a prezentační dovednosti a obranu před manipulací? Přihlas se na workshop a posil svůj hlas ve veřejném prostoru! Více

Týden pro reprodukční spravedlnost

2.4.2024  Praha  | 

Nechceš pochodovat s extrémisty, co chtějí lidem odepírat právo na interrupci? Aliance pražských feministických kolektivů pro začátek jara připravila příjemnější alternativu. Přidej se k prvnímu pražskému Týdnu reprodukční spravedlnosti a seznam se s aktivistickou scénou, které bojuje za reprodukční práva nejen v České republice.

Více
feminismus.czČlánky › Aktuálně z knihovny Gender Studies, o.p.s.!

Aktuálně z knihovny Gender Studies, o.p.s.!

Od měsíce dubna přechází naše knihovna na automatizovaný systém výpůjček, který přináší některé změny, se kterými bychom vás rády seznámily.
Vážené čtenářky a čtenáři,
od měsíce dubna přechází naše knihovna na automatizovaný systém výpůjček, který přináší některé změny, se kterými bychom vás rády seznámily.
Kdo ještě neobdržel legitimaci, může si ji vyzvednout při další návštěvě, všichni zaregistrovaní před rokem 2003 zaplatí 50,- Kč (roční poplatek), zaregistrovaní v roce 2003 zaplatí 10,- Kč. Doba výpůjček je 28 dnů, v případě překročení této doby budeme účtovat za zpoždění 1 Kč / 1 kniha / 1 den. Prodlužovat lze přes email (gender.libri@ecn.cz), telefonicky (224 915 666) nebo osobně o dalších 28 dnů, v případě, že na knihy nejsou rezervace.
Dále bychom vás rády upozornily, že na našem on-line katalogu najdete informaci o dostupnosti jednotlivých knih (počet existujících titulů z toho k dispozici prezenčně a absenčně). V současnosti, kdy přecházíme na automatizovaný systém, se podle této informace nelze řídit. Postupně, jak čtenářky a čtenáři vrací knihy se i tato služba aktualizuje. Pakliže chcete zjistit dostupnost konkrétního titulu, zavolejte prosím do Gender Studies, o.p.s. na telefon 224 915 666. V případě, že nám chcete doporučit titul knihy (i zahraniční), kterou v naší knihovně nemáme a myslíte si, že by zde měla být, kontaktujte nás na e-mailu: gender.library@ecn.cz.
www.feminismus.cz (2003)  |  redesign 2013  |  realizace a webhosting Econnect  |  design Michal Šiml  |  Za finanční podpory Slovak-Czech Women‘s Fund.